19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

Minoritetet kushtëzojnë krijimin e FAK-ut

FSK12-16Formimi i Forcave të Armatosura të Kosovës nuk po shkon siç e ka paramenduar kryeministri Hashim Thaçi, i cili ka deklaruar se shumë shpejt edhe ndryshimet kushtetuese do të ndodhin dhe Kosova do të bëhet me forcat e saj të armatosura. Të enjten në një mbledhje të qeverisë që kryeministri e kishte thirrur enkas për të paraqitur propozim amendamentet për ndryshimet në Kushtetutë, i ka ‘rrëshqitur’ nga menaxhimi situata kur dy përfaqësues të komuniteteve pakicë në kabinetin e tij e morën fjalën dhe haptas ia bënë të ditur se deputetët e minoriteteve nuk do të votojnë në Kuvend për formimin e FAK-ut, nëse me hapjen e Kushtetutës nuk realizohet kërkesa e tyre për vazhdimin e vendeve të rezervuara edhe për një mandat.

Ministri i Administratës Publike, Mahir Yagcilar, si dhe ministri i Punës dhe i Mirëqenies Sociale, Nenad Rashiq, ka kërkuar në mbledhjen e kabinetit qeveritar, që në kuadër të këtyre ndryshimeve kushtetuese të bëhen edhe ndryshimet dhe plotësimet që i kanë kërkuar më parë pakicat. “Kjo është çështje kushtetuese ku do të hapen çështje të tjera dhe si anëtar i Qeverisë dhe i komuniteteve kemi pasur edhe kërkesa të tjera dhe kjo çështje prapë mundet me ardhur në debat të diskutimit në Kuvend”, e ka paralajmëruar ministri turk Yagcilar shefin e tij,shkruan tribuna.

Edhe ministri tjetër Nenad Rashiq, i cili është edhe përfaqësues i kërkesave të deputetëve minoritarë, paralajmëroi kushtëzimet që do t’i ketë FAK-u. “Edhe më herët ne i kemi kërkuar disa plotësime të Kushtetutës dhe prapë po nevojitet në aspektin politik që ta përsëris edhe një herë që plotësimet që i kemi propozuar ne, kanë qenë në favor të demokracisë dhe jam i bindur se është një aspekt ku përfitojnë të gjitha komunitetet dhe po dëshiroj të cek se plotësim- ndryshimet që i kemi propozuar ne së bashku me përfaqësuesit e komuniteteve të tjera në Kuvendin e Kosovës, shkojnë në favor të të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë”, ka thënë Rashiq

Më Shumë

Hapet sezoni i gjuetisë, me përjashtim të Rajonit të Prizrenit

Me datë 12 Shator 2022 Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka nxjerr vendimin për hapjen e sezonit të gjuetisë në Republikën e...

Australiania tronditet pasi qëndroi 20 minuta në guaskën e tualetit dhe nuk kishte vërejtur merimangën e fshehur

Një modele australiane ka ndarë ‘tmerrin’ e saj kur gjeti një merimangë të madhe gjuetare të fshehur nën ndenjësen e saj të tualetit, pasi...

Lajmet e Fundit