33.8 C
Prizren
E martë, 16 Korrik, 2024

Nxënësit nga Bosnja e Hercegovina po qëndrojnë në “Loyola-Gumnasium” të Prizren

“Loyola-Gumnasium” në Prizren, ka mirëpritur sot nxënësit nga Bosnja e Hercegovina në kuadër të projektit “Supershkollat”.

Njëmbëdhjetë nxënës dhe dy mësimdhënës të Gjimnazit Françeskan të Visokos nga Bosnja e Hercegovina, do të qëndrojnë në këtë shkollë deri më 12 nëntor, si pjesë e projektit të shkëmbimit “Supeshkollat”, ku marrin pjesë nxënës të Ballkani Perëndimor.

Ky projekt i cili menaxhohet nga Zyra Rajonale për Bashkëpunim Rinor dhe financohet nga një konsorcium i donatorëve synon nxitjen e bashkëpunimit dhe mirëkuptimit në mes nxënësve të rajonit tonë, duke e vënë theksin në ndërtimin e paqes dhe të mirëkuptimit.
Gjatë kësaj kohe, nxënësit do të kenë mundësi të marrin pjesë në punëtori të ndryshme, të drejtuara nga mësimdhënësit tanë, në lidhje me ndërtimin e paqes, zgjidhjen e konflikteve, menaxhimin e emocioneve, dialogun ndërkulturor etj.

Përveç kësaj, nxënësit do të kenë mundësi të mësojnë rreth kulturës, traditës, historisë dhe gjuhës së njëri-tjetrit, me qëllim të përafrimit të lidhjeve mes bashkëmoshatarëve të Ballkanit dhe nxitjes së marrëdhënieve të shëndosha dhe të sinqerta. Ne, si institucion, jemi të lumtur që kontribuojmë në procesin e bashkëpunimit dhe marrëdhënieve të shëndosha në mes shteteve të Ballkanit Perëndimor./PrizrenPress.com/

Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm

Më Shumë

Parcelimi, hapi i parë drejt funksionalizimit të Parkut të Biznesit në Prizren

Rreth 80 hektarë tokë, të destinuara për zhvillimin e bizneseve në komunën e Prizrenit, do të nisin parcelimin, për t`iu kthyer bizneseve. Kjo zonë...

Në Prizren nis festivali ‘NGOMfest’

Në Prizren ka nisur Festivali “Ngom Fest”, i cili mbahet nga 11 deri më 14 korrik, në kalanë e qytetit. Adhurues të muzikës, nga vendi...

Lajmet e Fundit