14.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shkurt, 2024

“Onufri” në jubileun e njëzetë, tre kosovarë në garë

Elozhe Dushi-MitEdicioni i ekspozitës “Onufri” në vitin e njëzet prezanton 12 artistë nga Shqipëria, Kosova, Italia, Egjipti. Nga 26 dhjetori deri më 2 shkurt, në Galerinë Kombëtare të Arteve art multimedial që reflekton ndryshimet dhe dyshimet e dhjetëvjeçarëve të fundit.

Jemi pak para “Onufrit”. Ekspozita e artit pamor me shumë halle në vite, në edicionin e saj jubilar është një “Elozh dyshimit”. I kuruar nga Claudio Cravero që udhëtimin në verën e shkuar në Shqipëri e ktheu në ide për 12 pjesëmarrësit.

Thirrja për pjesëmarrje ka qenë vonë dhe e shkurtër për shkak të ndryshimeve drejtuese që kapën dhe Galerinë Kombëtare, por stafi kuratorial thotë se mbërritën te kjo 12 artistësh duke skualifikuar ata që e kanë futur artin e tyre në klishetë e modave sociale politike dhe kanë zgjedhur artistë si Silva Agostini, Irgin Sena, Ergin Zalonshnja të cilët dyshimin si filozofi e kohës e kanë patur natyrshëm pjesë të kërkimit të tyre, transmeton abcnews.

Nga Kosova marrin pjesë Alban Muja me videoprofilin e Hitlerit, një veteran i luftës së Kosovës, Driton Selmani me një botë armësh, Flaka Haliti me protestën e brishtë për qarkullim të lirë.

Ceremonia e çmimeve mbahet më 30 dhjetor dhe ekspozita rri e hapur deri më 2 shkurt.

Më Shumë

Lajmet e Fundit