29.8 C
Prizren
E premte, 22 Shtator, 2023

Përgatitja e të rinjve për tregun e punës, pjesë e strategjisë së MKRS-së

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit ka organizuar dëgjimin publik lidhur me draftin e Strategjisë së rinisë 2019-2024.

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, tha se kjo strategji është nxjerrë në bazë të nevojave dhe kërkesave të të rinjve.

Sipas tij, kjo strategji pesë vjeçare ka tri objektiva kryesore: Funksionalizimi i fondit rinor qe është ndarë një shumë prej 1 milionë euro, një mjedis me të shëndetshëm për të rinjtë dhe krijimin e programeve që i përgatit më shumë për tregun e punës.

Gashi tha se si pasojë e mungesës së programeve jo të mira nuk ka pasur rezultate të prekshme për të rinjtë.

Feim Hoxha, drejtori i Departamentit të Rinisë, tha se pas përmbylljes së dokumenteve për këtë strategji, do fillojnë të punojnë për fuqizimin e të rinjve. /KP/

Dënim unik me nga 12 vjet burgim për dy të akuzuarit për shpërthimin në Zhur, ku kishte vdekur një polic

Gjykata Themelore në Prizren ka shpallur aktgjykim dënues ndaj Iran Badallit dhe Arben Gashit, duke i dënuar me dënim unik me nga 12 vjet...

Suhareka publikon projektin për stadium, kërkon ndihmën nga MKRS-ja

Kryetari i Komunës së Suharekës, Bali Muharremaj, ka publikuar të enjten projektin e kësaj komune për stadiumin e qytetit. Sipas tij, gjithçka është e gatshme...

Lajmet e Fundit