-3.2 C
Prizren
E diel, 5 Shkurt, 2023

Rakiq nuk penalizohet për barrikadën

parku i paqesGoran Rakiqit nuk i është dridhur karrigia as pas vendimit të tij që gjysmën e urës qendrore mbi lumin Ibër ta kthejë në “Park të paqes”, një barrikadë kjo që pengon qarkullimin në qytetin e ndarë etnikisht. Përbën shkelje ligjore vendimi i këtij kryetari të komunës së Mitrovicës Veriore për të mos lejuar lirinë e lëvizjes.

Në asnjë nen të tij, Ligji për vetëqeverisje lokale nuk ia jep kompetencën kryetarit të vendosë për mbyllje rrugësh. Këtë kompetencë nuk e ka as Kuvendi Komunal. Megjithëkëtë, ky institucion ka në përgjegjësi të vendosë për planifikimin urban dhe rural.

Emir Azemi, zëvendëskryesues i Kuvendit Komunal të Mitrovicës Veriore, që popullohet kryesisht nga serbët, ka thënë se çështja e “parkut” kurrë nuk është diskutuar në organin ku është i përfaqësuar./Koha Ditore/

Më Shumë

Projektligji për pagën minimale së shpejti dërgohet në Kuvend

Projektligji që do t’i hapte rrugë rritjes së pagës minimale në Kosovë, ka kaluar vetëm në lexim të parë. Kryeministri Albin Kurti  ka paralajmëruar...

Zyrtare, 105 euro është vlera e koeficientit të pagave për punëtorët e sektorit publik

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e saj të fundit ka vendosur të caktojë koeficientin e Ligjit të Pagave për punëtorët e sektorit publik. Reklama Vlera e...

Lajmet e Fundit