21.8 C
Prizren
E martë, 23 Korrik, 2024

Vendos Qeveria – Të papunët do të punësohen

Qeveria e Kosovës ka miratuar propozim-vendimin e Ministrisë së Financave për shtimin e një mase të re në kuadër të masave për Mbështetjen e Punësimit.

Bazuar në propozimin e ministrit Hekuran Murati, personat e papunë do të kenë mundësi të angazhohen si punonjës në procesin e regjistrimit të popullsisë që pritet të nisë këtë vit.

Murati tha se personat e papunë do të kenë përparësi në këtë proces punësimi të përkohshëm.

“Pika e radhës [e rendit të ditës] ka të bëjë me shtimin e një mase të re në kuadër të masave për mbështetjen e punësimit në ofrimin e shërbimeve publike dhe synimi është që përgjatë procesit të regjistrimit, të mundësojmë punësimin e personave të papunë dhe t’i angazhojmë në procesin e regjistrimit. Pra, sado pak, personat që janë të papunë në Republikën e Kosovës të angazhohen qoftë edhe përkohësisht, në mënyrë që të ndihmojnë në ofrimin e shërbimeve publike dhe të angazhohen përkohësisht”, tha ai.

Më Shumë

Shpërthimi në Ujman, Kurti: Serbisë dhe qarqeve të caktuara mike me të, nuk iu levërdis normaliteti i krijuar

“Serbisë dhe qarqeve të caktuara mike me të, nuk iu levërdis normaliteti i krijuar në atë pjesë të vendit tonë”, ka thënë kryeministri Albin Kurti...

Përfunduan punimet në asfaltimin e rrugëve në fshatrat Zym dhe Karashëngjergj të Hasit

Kanë përfunduar punimet në asfaltimin e rrugëve në fshatrat Zym dhe Karashëngjergj të Hasit. Komuna e Prizrenit ka njoftuar se në kuadër të mirëmbajtjes së...

Lajmet e Fundit