17.8 C
Prizren
E diel, 14 Gusht, 2022

Vrasja e Skender Limajt, rasti kthehet në rigjykim

vrasja e skender limajtNjë kolegj penal prej tre gjyqtarësh i Gjykatës se Apelit ka marr vendim që ta anuloj aktgjykimin e Gjykatës se Qarkut në Prizren, ndaj të akuzuarve Emin Krasniqi, Durim Krasniqi, Berat Krasniqi, Astrit Krasniqi dhe Hazir Krasniqi dhe të njëjtën çështje të ja kthej për rigjykim Gjykatës Themelore në Prizren. Po ashtu kolegji ka vendosur që tu a vazhdoj paraburgimin të akuzuarve Emin Krasniqi dhe Berat Krasniqi.

Vendimi u mor pas ankesave të Prokurorisë Speciale të Kosovës dhe mbrojtësve të akuzuarve të ushtruar kundër aktgjykimit të shkallës së parë. Të akuzuarit në fjalë ishin shpallur fajtor nga gjykata e shkallës se parë për një mori veprash penale të kryera në restorantin “Kështjella” më 01.01.2011, në Banjë të Malishevës, të cilat kishin rezultuar me vdekjen e një personi ( Skender Limaj ) dhe lëndimin e disa të tjerëve. E njëjta gjykatë u kishte shqiptuar një dënim unik të pandehurve prej 35.5 vjet burgim.

Gjykata e Apelit ka gjetur një varg shkeljesh nga ana e ish Gjykatës së Qarkut në Prizren si:

– shkelje esenciale të dispozitave të procedurës penale,
– vërtetim jo i plotë dhe i gabuar i gjendjes faktike dhe
– shkelje të ligjit penal.

Në aktvendim kjo gjykatë i ka sugjeruar Gjykatë Themelore në Prizren që t’i mënjanoj shkeljet e theksuara në arsyetim, të vlerësoj pretendimet e tjera ankimore, të administroj të gjitha provat e propozuara dhe pastaj të marr një vendim të drejtë dhe te ligjshëm.

Më Shumë

Ku do të mbahet Eurovision 2023?

Eurovision Song Contest 2022 ishte një nga edicionet më emocionuese të Eurovizionit. Jo vetëm që Sam Ryder i dha fund rekordit të gjatë të...

Ky është moti për këtë javë

Gjatë javës do të mbajë mot i ndryshueshëm, dita e hënë parashihet me diell dhe vranësira, ndërsa gjatë ditëve tjera parashihen edhe me kushte...

Lajmet e Fundit