Edhe pse, këto kanë qenë zgjedhjet më sfiduese për Erdoganin deri me tani, pas hapjes së më shumë se 90 për qind të kutive të votimit , dukët se Erdogan ka siguruar edhe një mandat si kryetar i shtetit turk.

Edhe pse, shifrat që vijnë nga agjencitë e lajmeve ndryshojnë, të gjitha i japin Erdoganit përparësi prej 50.2 deri në 55 për qind të votave përderisa komisioni qendror zgjedhor, në njoftimin e vetëm zyrtar deri me tani, tha se Erdoan ka fituar 54.4 ndërsa Këllëçdarollu pak më shumë se 45% të votave të hedhura.

Megjithatë, përfaqësuesit opozitar ende nuk janë të gatshëm të pranojnë humbjen dhe thonë se rezultati nuk do të dihet përderisa nuk numërohet edhe vota e fundit- opozita shpreson se votat nga Stambolli dhe Ankaraja, të cilat numërohen të fundit, do të mund të ndryshojnë gjendjen. ata cekin edhe se në raundin e parë, fillimisht besohej se Erdogan do të fiton mbi 55 për qind të votave por, epërsia e tij ra dukshëm pas numërimit të votave nga dy qytetet më të mëdha turke.

Por, shpresat e opozitës tani dukën jo-ekzistuese përderisa Erdoan tanimë ka filluar të pranon urime nga udhëheqësit Rajonal.