16.8 C
Prizren
E mërkurë, 27 Shtator, 2023

AAK: Është alarmuese situata në rrugët e Kosovës

Burim Ramadani AAKNumri i aksidenteve është rritur jashtëzakonisht shumë dhe numri i aksidenteve me fatalitet është tepër i madh. “Ky alarm, që po e ngrit sot AAK-ja, duhet të jetë alarm për Qeverinë e Kosovës, Policinë e Kosovës, Kontrollin Teknik të Automjeteve dhe Qytetarët, përkatësisht vozitësit”, ka theksuar deputeti Burim Ramadani.

Sipas statistikave që i ka ndërtuar Departamenti për Siguri i AAK-së, vetëm gjatë dy javëve të fundit kanë ndodhur 10 vdekje në aksidente përmes 7 aksidenteve, 203 aksidente me së paku 82 të lënduar dhe 625 aksidente pa lëndime të njerëzve.

AAK e ka ngritur këtë çështje edhe në Parlamentin e Kosovës dhe kemi marrë përgjigje zyrtare që p.sh vetëm gjatë muajit prill 2013 janë rritur aksidentet në trafik për rreth 24 % në krahasim me prillin 2012.

Sipas AAK-së duhet bërë rritja e numrit të patrullimeve nëpër rrugë nga Policia e Kosovës, mirëmbajtja e rrugëve nga Qeveria e Kosovës, kampanja vetëdijësuese për shoferët, hartimi i Strategjisë dhe Planit të Veprimit për Sigurinë në Komunikacion dhe amandamentimi i Ligjit për Sigurine në Komunikacionin Rrugor.

Pronari i Golden Eagle kërkon të themelohet fondi për Policinë e Kosovës: Do të ndaj 30 mijë euro

Pronari i kompanisë Golden Eagle, Shaqir Palushi ka kërkuar që të themelohet urgjent Fondacioni për Policinë e Kosovës. Palushi ka njoftuar përmes Facebookut se për...

Konfiskohen 30 automjete të pa-zhdoganuara

Njësitë Antikontrabandë të Doganës të Kosovës kanë identifikuar dhe kryer kontrollin e automjeteve me targa të huaja, si dhe kanë gjetur auto pjesë pa...

Lajmet e Fundit