-7.2 C
Prizren
E enjte, 9 Shkurt, 2023

Biblioteka e Meyrinit pasurohet me libra në gjuhën shqipe

Panairi librit-ShkupTë gjithë e dinë, biblioteka ështe vend i dritës, vend i diturisë. Për këtë arsye dhe më qëllim të mundësimit që edhe shiptarët që jetojnë në komunën e Meyrinit të kenë çasje më të madhe në lexim të librave në gjuhën shqipe, Agim Paçarizi – kryetar i shoqatës Rrethi shqiptarë-meyrinas mori iniciativë që të pasuroj bibliotekën me tijtuj shqip.

E tërë kjo filloj me rastin e panairit të librit ne Palexpo të Gjenevës në vitin 2013. Aty, zotëtriu Pacarizi, pas bisedës me drejtorin e bibliotekës së Meyrinit për sjelljen e titujve në gjuhën shqipe, filloj kontaktet me editorët shqiptarë, por dhe me insitucionet e Kosovës.

Për fat të mirë kjo iniciativë i përkrahë edhe nga zyrtarët e Kosovës, në veçanti nga Minsitria e diasporës dhe vetë zotëriu Makolli. U siguruan tre komplete të lektyrës shkollore nga klasa e parë deri në klasën e tetë, me gjithsej 180 libra. Gjithashtu, biblioteka u pasurua edhe me 30 romane, tregime e poezi. Pra, gjithsej në bibliotekën e Meyrinit ka tashmë mbi 300 libra në gjuhën shqipe, ku nxënësit, të rinjët dhe të gjithë ata që duan të lexojnë në gjuhën e Naimit.

Vlen të ceket se pjesmarrës në realizimin i kësaj iniciative shumë të qëlluar ishte edhe vetë drejtori i bibliotekës, zotëriu Cédric Pauli, i cili dha edhe një kontribut të konsiderueshm financiar. Edhe zyrtarët e komunës së Meyrinit janë shume të knaqur me pasurimin e bibliotekës së tyre si dhe me intersimin e shtuar të shqiptarëve për bibliotekën, nëveçanti për titujt e rinjë në gjuhën shqipe.

Më Shumë

Koeficienti / “Mjekë, policë, arsimtarë, prokurorë, KQZ” – 18 kërkesa në Avokatin e Popullit që t`i drejtohen Kushtetueses

Tetëmbëdhjetë ankesa deri tashmë janë dërguar vetëm për një javë në institucionin e Avokatit të Popullit, ku institucione të ndryshme po kërkojnë që Ligji...

Arrestohen dy të dyshuar për vjedhje në një market në Suharekë

Policia e Kosovës njofton  të martën ka arrestuar dy persona në Suharekë, nën dyshimin se kanë kryer vjedhje në një market në këtë qytet. Në...

Lajmet e Fundit