30.8 C
Prizren
E enjte, 21 Shtator, 2023

Burdushi në grevë urie, ‘magjitë’ i bien në ujë, avokati i tij thotë se gjendja po i keqësohet

Në një qendër të paraburgimit në Prizren gjendet mjeku popullor, Hysri Peqani. Por, ai nuk është duke u sjell njëjtë sikurse të paraburgosurit e tjerë. Peqani, ka dy ditë që ka hyr në grevë urie.

Për këtë arsye pran Qendrës së Paraburgimit, erdhi edhe avokati i tij, Asdren Hoxha.

Ai po kërkon një takim me klientin e tij që ta shoh gjendjen shëndetësore të Burdushit.

Hoxha u lejua që të hyn brenda për ta takuar të mbrojturin e tij.

E pas një ore, ai ka lajme jo fortë të mirë për gjendjen e mjekut popullor.

Hoxha tregon edhe arsyen pse Burdushi ka hyrë në grevë urie.

E pas takimit një orësh, avokatit i është sqaruar pretendimi i familjes së Peqanit për diskriminim në baza etnike.

Hoxha thotë se kjo gjë nuk është njëra nga arsyet pse klienti i tij ka zgjedhur grevën e urisë.

Por, mbi Hysri Peqanin, rëndojnë dyshime për disa vepra penale.

Prokuroria e Prizrenit, po dyshon se Peqani ka bërë  shmangie nga tatimi, mashtrim dhe aktivitet të kundërligjshëm të veprimtarisë mjekësore.

Për këto dyshime ai shumë shpejtë edhe do të merret në pyetje.

Shala tregon se Burdushi kishte refuzuar të përgjigjej në pyetjet e policisë dhe ishte mbrojtur në heshtje.

Hysri Peqani ishte arrestuar më 16 nëntor të vitit të kaluar dhe që nga atëherë është në paraburgim.

De Gea po transferohet të ekpi i njohur nga La Liga

Klubi i La Ligas interesohet për De Gean David De Gea ka mbetur pa klub që kur u nda me Manchester Unitedin gjatë verës që...

Burdushi kërkoi që ta shtynte shkuarjen në burg, gjykata i jep përgjigje

Gjykata Themelore në Prishtinë ia ka refuzuar kërkesën Hysri Peqanit i njohur si “Burdushi” për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit me burgim. Burime të “Betimit...

Lajmet e Fundit