12.8 C
Prizren
E diel, 2 Tetor, 2022

Buxheti i komunës së Rahovecit për vitin 2022 është mbi 15 milionë euro

Në sallën e mbledhjeve të Kuvendit Komunal të Rahovecit, nën organizim të Komitetit për Politikë dhe Financa (KPF), të premten është mbajtur konsultim publik për projektbuxhetin e komunës së Rahovecit për vitin 2022.

Hapjen e konsultimit publik është bërë nga kryesuesi i Kuvendit Komunal dhe njëherësh kryesues i KPF-së, Afrim Dina, i cili ka thënë se janë në këtë konsultim publik me qytetarët që të plotësojnë edhe një kriter të cilin e obligon edhe ligji për financa publike dhe udhëzimi administrativ për konsultime publike në komuna.

“Ju njoftoj se e kemi përgatitur edhe kalendarin për dëgjime publike dhe se nga 05.07/2021 do të nisim takimet me ju dhe përmes atyre takimeve ne do t’i marrim kërkesat tuaja duke i renditur edhe sipas prioriteteve që ju keni dhe më pas ato kërkesa të hynë në buxhetin e vitit 2022. Siç mund të shihni para vetës e keni edhe një dokument i cili ka të bëjë me Kornizën Afatmesme Buxhetore (KAB) i komunës së Rahovecit i përgatitur nga drejtoria për Buxhet dhe Financa”, ka thënë kryesuesi Dina.

Kurse, Afrim Limani, drejtor i drejtorisë për Buxhet dhe Financa ka folur për ndarjet buxhetore dhe buxhetin e vitit 2022 duke thënë se buxheti për vitin 2022 është 15 milionë e 53 mijë e 630 euro dhe është i ndarë në këto kategori: Paga dhe mëditje 7 milionë e 872 mijë e 844 euro, mallra dhe shërbime 1 milion e 735 mijë euro, shërbime komunale 270 mijë euro, subvencione dhe transfere 360 mijë euro dhe shpenzime kapitale 4 milionë e 815 mijë e 786 euro.

Qytetarët pjesëmarrës në këtë konsultim publik thanë se kërkesat e renditura edhe në prioritete, do t’i protokollojnë dhe do t’i dorëzojnë te kryesuesi i kuvendit duke besuar se kërkesat e tyre do të hyjnë në buxhetin e vitit 2022.

Më Shumë

Punime në rrjet/ Këto vende në Prizren nuk do të kenë rrymë

Njoftim nga KEDS-i për punimet në rrjet 28.09.2022 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit Prizren 1. TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet: Dalja 10 kV Krusha  (kodi: 30034011) prej orës10:00 deri në...

Prizren, hapen kurse trajnuese të zanatit të filigranit

Filigrani është një nga veprimtaritë më të vjetra në Kosovë, me prejardhje nga shekulli XV dhe që gjendet më së shumti në Prizren, raporton...

Lajmet e Fundit