22.8 C
Prizren
E diel, 4 Qershor, 2023

Fëmijët nuk e transmetojnë koronavirusin

Seremb Gjergji

Organizata Botërore e Shendetësisë (OBSH) ka deklaruar dhe vertetuar se FEMIJËT deri në moshen 16 vjeçare nuk e transmetojnë virusin Corona. Instituti Kombëtarë i Shëndetet Publik në Kosovë nuk e ka bërë publike këtë informatë të rëndësishme. Dakordohem me Dr. Ilir Tolaj se “punetorët dhe vet instituti është jo-profesional dhe se rekomandimet e tyre janë groteske dhe të gabuara”. Femijet mund të shkojnë në shkolë, sepse Covid19 nuk është semundje aerogjene (nuk shpërndahet në ajr).

Eksperti botërore prof. Michael Levit, fitues i çmimit NOBEL për shkencë, konfirmon se karantinimi dhe izolimi është gabimi më i madh që i është bërë njerëzimit. Ai thot se Karantinimi do të jetë shumë i dhimbshem në vendet ku nuk ka infrastrukturë të mirë sociale. Kjo do t’i dëmtoi dhe lëndoi të gjithë, veçmas të rinjtë.
“Dëmi i krijuar nga karantimi, do t’i kaloi për shumë shifra të gjitha jetrat e shpetuara. Shkatërimi i përspektivave te të rinjve dhe mundësive për avancim, është shumë më i madh se shpetimi i jetrave të disa 80 vjeçarëve”.

Në artikullin e kaluar e kam thënë se Karantinimi është shumë i gabuar për Kosovën – duka marrë parasyshë demografinë tonë. Sipas regjistrimit të popullsisë (cenzusit) në Kosovë janë 40% nën 18 vjet; mosha mesatare 24-26 vjet; 73% nënë 35 vjet dhe pleq 2.9% e popullsisë. Te gjitha mund t’i gjeni në faqene Entit të Statistikave të Kosovës. Andaj, karantinimi ka qenë dhe është shumë shumë i dëmshëm dhe shumë i gabueshëm.

Kosova është duke humbur të gjitha shancat të jemi imun dhe të krijojmë Imunitët të Kopesë – ku e gjithë popullata krijon imunitet natyror.
Tashmë është vertetur që ai përson që ka qënë një hërë i infektur dhe është sheruar – nuk infektohet më. Andaj, modeli i Suedisë, Islandes dhe deri diku i Gjermanisë – do të dalin modelet më të suksesshme në botë. Prandaj, Kosova e ka shancin e fundi që të krojoi një imunitet të përgjithshëm duke i lejuar njerëzit të dalin.

Kryeminister, askush deri më sot nuk e ka shikuar rëndësinë dhe vlerësual llojin e vdekjeve në Kosovë gjatë karantinimit. Ju e dini që nëse vdes një plak në moshen 80 vjeçare me sëmundje zemre, është më pak ose hiq i rëndësishem se një i ri 15-20 vjeç të vdes nga aksidenti në trafik.

Kryeministër, është momenti i fundit që NE kolektivisht mund të krijojmë imunitet dhe nuk kemi nevojë të presim vakcina. Ju e dini që Corona Virusi vret vetëm Pleq, përderisa flama vret shumë më shumëtë rinjë. A duhet të karantinohemi në kohë flame?

Ministri i shëndetësisë duhet të fokusohet në zhvillimin e Spitaleve Rajonale – ta heqë fokusin nga QKUK. Mendj se është zgjidhja e vetme.

Minister Vitia, në Danimarkë është uebfaqë e quajtur EUROmomo që benë monitorimin e vdekjeve të 300 milion njerëzve në Evropë dhe çdo javë vdesin natyrshëm nga 50.000 mijë njerz. Brenda muajit janë 200.000. Andaj, numri i të gjithë të vdekurve në Evropë nga Corana për një muaj ka arrinë 100.000 njerzë.

Kosova ka vetëm 22 për 7 javë radhazi, apo 0.01%. Pse të rrijmë mbyllur Ministër?

Kryeministër Kurti, ekonomia e Kosovës, zhvillimi dhe avancimi i të rinjëve si dhe standardi ynë, po shuhet me këtë karantinim. Po shkatërrohen familjet dhe problemet psiqike dhe psikologjike po rriten çdo ditë. Traumat dhe dëmi masiv ekonomik janë në prag të derës.

Mendoj se Faktori Politik dhe pa-aftësia e Instituti Kombëtarë i Shëndetet Publik në Kosovë, janë dy arsyet e vetëme të dëmtimit masisv të shtetit tonë.

Me një maskë lejojeni popullin të dal dhe punoi dhe parandalojeni demtimin permanentë të shtetit dhe popullit tonë?! Kjo gjendje është e pafalshme dhe e padurueshme!

Më Shumë

Turqit festojnë fitoren e Erdoganit në zgjedhjet presidenciale – festë kishte edhe në Prizren

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan ka fituar zgjedhjet në Turqi, sipas Këshillit të Lartë Zgjedhor të vendit dhe të dhënave jozyrtare nga Agjencia shtetërore...

Rama falënderon BE-në që po i bën presion Kosovës për zgjidhjen e situatës në veri

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, i ka vazhduar kritikat ndaj qeverisë së Kosovës për veprimet në veri. Duke përshëndetur reagimin e sotëm të BE-së, e...

Lajmet e Fundit