12.8 C
Prizren
E hënë, 27 Mars, 2023

Gjykata në Prizren shpall aktgjykim dënues ndaj të akuzuarve në rastin e rigjykimit të vrasjes së Skender Limajt

Të premten, Gjykata Themelore në Prizren ka shpallur aktgjykim dënues ndaj  Emin Krasniqit, Astrit Krasniqit, Durim Krasniqit dhe Hazir Krasniqit , të cilit janë shpallur fajtorë për vrasjen e Skender Limajt në vitin 2011.

Sipas aktgjykimit të shpallur nga kryetarja e trupit gjykues, gjykatësja Raima Elezi, të pandehurit Emin Krasniqi shpallet fajtor për veprën penale vrasje e rëndë, për të cilën gjykata i ka shqiptuar dënim me burgim në kohëzgjatje prej 17 viteve, në të cilin dënim do të  llogaritet edhe koha e kaluar në paraburgim prej 02 janarit të vitit 2011, raporton “Betimi për Drejtësi”.

I pandehuri Durim Krasniqi shpallet fajtor për veprën penale vrasje e rëndë, për të cilën gjykata i ka shqiptuar dënim me burgim në kohëzgjatje prej 17 viteve, në të cilin dënim do të llogaritet koha e kaluar në paraburgim prej 21 janarit të vitit 2011 e deri më 10 gusht 2012.

I pandehuri Astrit Krasniqi është shpallur fajtor për veprën penale vrasje e rëndë në ndihmë, për të cilën gjykata i ka shqiptuar dënim me burgim në kohëzgjatje prej 3 vite e gjashtë muaj, në të cilin dënim do të llogaritet koha e kaluar në paraburgim prej 02 janarit  e deri më 07 qershor të vitit 2012, si dhe koha në  arrest shtëpiak nga 07 qershori e deri më 10 gusht të vitit 2012.

I pandehuri Hazir Krasniqi është shpallur fajtor për veprën penale vrasje e rëndë në ndihmë, për të cilën gjykata i ka shqiptuar dënim me burgim në kohëzgjatje prej 3 vite e gjashtë muaj, në të cilin dënim do të llogaritet koha e kaluar në paraburgim prej 02 janarit të vitit 2011 e deri më 07 qershor të vitit 2012, si dhe koha e kaluar në arrest shtëpiak nga 07 qershor e deri më 10 gusht të vitit 2012.

Sipas aktgjykimit, i akuzuari Durim Krasniqi është shpallur fajtor edhe për veprën penale mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve, për të cilën gjykata i ka shqiptuar dënim me gjobë, në shumën prej 2.000 euro, të cilin dënim është i obliguar ta paguajë në afat prej 15 dite, pas plotëfuqishmërisë së aktgjykimit.

Nëse i akuzuari Durim Krasniqi, nuk dëshiron ta paguajë dënimin me gjobë, atëherë, gjykata do të ia zëvendësojë dënimin me gjobë me dënim me burgim, ku për një ditë burgim do të i llogaritet në shumën prej 20 euro, thuhet në aktgjykim.

Gjykatësja Ramia Elezi në shpalljen e aktgjykimit theksoi se e dëmtuara Minire Limaj, për realizimin e kërkesës pasurore juridike, udhëzohet në kontestin e rregullt civil.

Prej të akuzuarit Durim Krasniqi konfiskohet një pushkë automatike AK 47, e kalibrit 7.62 mm, si objekt i kryerjes së veprës penale, thuhet në aktgjykim.

Ndryshe, në qershorin e vitit 2011, Prokuroria Speciale kishte ngritur aktakuzë ndaj të akuzuarve Emin, Durim, Berat, Astrit dhe Hazir Krasniqi,  me arsyetimin se me datën 01.01.2011 rreth orës 19:40, kanë shkuar në restorantin “Kështjella” në të cilën kanë shkëmbyer të shtëna me familjen Limaj, duke plagosur Azem e Ilir Limajn dhe duke vrarë Skender Limajn. Me këto veprime, sipas prokurorisë, ata kanë kryer veprat penale “vrasje e rëndë”, “shkaktim i lëndimeve të rënda trupore” dhe “armëmbajtje pa leje”.

Më 21 mars 2012 kishte nisur gjykimi i të pandehurve në Gjykatën e Qarkut në Prizren ndërsa me 23 gusht 2013 një panel i përzier prej dy gjyqtarëve të EULEX-it dhe një vendor, i kishte shpallur fajtor të akuzuarit me një dënim në total prej 35 vitesh burgim. Mirëpo, më 24 tetor 2013, Gjykata e Apelit e kishte prishur këtë aktgjykim dhe e kishte kthyer në rivendosje. Pas disa muajsh, më 6 shkurt 2014 kishte filluar ri-gjykimi me panel përsëri të përbërë prej dy gjyqtarëve të EULEX-it dhe një gjyqtari vendor./BetimipërDrejtësi

Më Shumë

Dy vëllezër kërcënojnë një grua në Pllanjanë të Prizrenit

Dy vëllezër dyshohen se kanë kërcënuar një grua në fshatin Pllanjanë të Prizrenit Vìktima është detyruar të kërkojë ndihmën e policisë. Sinjali merr vesh se njëri...

Moti sot kryesisht me diell, temperaturat deri në 21 gradë Celsius

Të enjten mbi Kosovë do të mbajë mot kryesisht me diell. Vranësira të pakta parashihen rreth relievit malor. Sipas Institutit Hidrometerologjik të Kosovës temperaturat do të...

Drejtqëndrimi yt

Lajmet e Fundit