17.8 C
Prizren
E premte, 24 Maj, 2024

Konkursi (a)politik

Ilir Baldedaj, administratTridhjetë punëtorë do të punësohen në Administratën e Komunës së Prizrenit.Punësimi i tyre nuk do të zgjatë më shumë se gjashtë muaj.
Drejtori i Administratës, Ilir Baldedaj thotë se vendimi për punësimin e 30 punëtorëve është marrë për shkak rritjes së efikasitetit të punës në kohën e ardhjes së mërgimtarëve në Prizren.

“Ne kemi marrë një vendim për punësimin e 30-të punëtorëve për shërbime të veçanta në afat 6 mujor, pasi që dëshirojmë që mërgimtarëve t’iu ofrojmë shërbime të shpejta dhe efikase”, thotë Baldedaj për “PrizrenPress”.

Asambleistja e Vetëvendosjes në Prizren, Drita Millaku, ndërkaq ka akuzuar pushtetin komunal se punësimi i 30 punëtorëve, po bëhet në prag të fushatës zgjedhore.

“Një arsye më shumë për punësimin e militanteve partiak është edhe kërkesa e Drejtorisë se Administratës për punësimin e 30 punëtorëve me afat prej 6 muajve kinse për shërbimet më të lehta për diasporën”, ka thënë Millaku.

Ajo thotë se ky justifikim është plotësisht i pavend.

“Siç dihet as pritet ndonjë fluks i veçantë për marrjen e dokumenteve personale as nuk ndonjë aktivitet i veçantë”.

“Sipas qeverisë lokale i tërë sistemi i gjendjes civile është i automatizuar dhe palës nuk i nevojitet më shumë se 3-5 minuta për nxjerrjen e një dokumenti, gjithnjë, e theksoj sipas deklarimeve të tyre. Shtrohet pyetja përse u dashkan të punësohen këta 30 punëtorë shtesë me afat të kufizuar të kontratës?”.

Drejtori i Administratës, Ilir Baldedaj, ndërkaq nuk pajtohet me këtë konstatim të Millakut të VV-së në Prizren. Ai thotë se në këtë konkurs kanë aplikuar edhe aktivistët e Vetëvendosjes.

“Jam i gatshëm të ballafaqohem me Vetëvendosjen, nëse ka argumente se në këtë konkurs ka nepotizëm”.

“Asgjë nuk ka të keqe nëse punësohen të rinjtë.Po të ishte mundësia buxhetore do të kisha punësuar më shumë se 30 punëtorë”, thotë Baldedaj. /PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Lajmet e Fundit