17.8 C
Prizren
E premte, 30 Shtator, 2022

Kryetari i Malishevës viziton dy ferma të deleve

Kryetari i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati dhe drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Sylë Dukolli, si dhe këshilltari komunal, Halil Morina, i kanë vizituar të hënën dy ferma të deleve.

Janë vizituar fermerët Brahim Sopaj në Janqist dhe Sahit Krasniqi në Astrazup, ndërsa qëllim i kësaj vizite ishte njoftimi me nevojat që kanë si kultivues të deleve dhe mundësia e mbështetjes për të gjithë fermat që mbajnë kafshë të imta.

“Unë ju përgëzoj juve që mbani dele, sepse i di vështirësitë që keni dhe djersën që derdhni për punën që bëni. Pikërisht për këtë, ne si komunë, jemi të interesuar që të bisedojmë me ju dhe të marrim kërkesat e juaja, në mënyrë që të shikojmë të gjitha mundësitë për mbështetje të të gjithë kultivuesve të kafshëve të imta”, ka thënë Kastrati.

Drejtori i Drejtorisë për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Sylë Dukolli, ka thënë se janë duke bërë përpjekje që kërkesat e fermerëve t’i bartin në hartimin e buxhetit për bujqësi, në mënyrë që të gjejmë mundësi për përkrahje të zgjerimit të fermave dhe rritjen e numrit të krerëve të deleve.

Fermerët Sopaj e Krasniqi, e kanë falënderuar kryetarin Kastrati për vizitën dhe i kanë shprehur kërkesat dhe nevojat që kanë, si dhe me problemet që ata ballafaqohen në punën e tyre.

Më Shumë

Një punëtor lëndohet në vendin e punës në Suharekë

Një person është lënduar dje në vendin e tij të punës në Suharekë. Sipas policisë viktima është dërguar për trajtim mjekësor, pasi ishte lënduar në...

Apeli e kthen në rigjykim rastin e ish-rektorit të Universitetit të Prizrenit, Ramë Vataj

Gjykata e Apelit e ka anuluar vendimin e Gjykatës Themelore në Prizren, duke e kthyer në rigjykim rastin ndaj ish-rektorit të Universiteti të Prizrenit...

Lajmet e Fundit