Sipas Lidhjes Demokratike të Kosovës qeveria ka rritur deficitin tregtar.

“5 miliardë euro është vlera e deficitit tregtar, rekord për periudhën e pasluftës. Rritje rekorde e importeve përfshirë rritje të importit të grurit, miellit, qumështit dhe energjisë elektrike”, thuhet në shkrimin e LDK-së në faqen zyrtare të rrjetit social Facebook.

Tutje në shkrim thuhet se nuk është bërë asnjë reformë fiskale, që do të nxiste rritjen e prodhimit vendor, dhe asnjë investim i huaj në prodhim.

“Ky pushtet është i paaftë! Kosovës po i kushton shtrenjtë!”, ka shkruar LDK.