0.8 C
Prizren
E diel, 29 Janar, 2023

Malisheva nënshkruan marrëveshje me MASHT-in për ngritjen e cilësis së arsimin profesional

photoNë kuadër të një pilot projekti, të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Komuna e Malishevë, sot ka nënshkruar një memorandum mirëkuptimi me Agjencinë për Arsim dhe Aftësim Profesional dhe Arsimin e të Rriturve (AAAPRr) dhe Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), ku objekti, hapësirat e shfrytëzuara si dhe pajisjet e Qendrës së Kompetencës, bartën në përgjegjësi dhe administrim të kësaj agjencisë.

Ndërkaq, qëllimi i shkollave në kuadër të Agjenci është që ‘Nxënësit e shkollave profesionale të marrin kompetenca, të cilat i duhen për pjesëmarrje të suksesshme në shoqëri dhe në jetën profesionale. Për arsye të shumë risive MASHT ka vendosur që para implementimit të agjencisë të bëjë një fazë pilotuese për ngritjen e strukturave të përmendura më sipër në disa shkolla të përzgjedhura në vend, përfshi edhe Qendrën e Kompetencës në Malishevë.

Përgjegjësitë direkte për shkollat profesionale i takojn komunave. Për të mundësuar pjesëmarrjen e plotë të Qendrës së Kompetencës duhet të bëhet bartja e përgjegjësive nga komuna në menaxhim të Agjencinë për Arsim dhe Aftësim Profesional dhe Arsimin e të Rriturve (AAAPRr), përmes këtij memorandumi të mirëkuptimit për kohen e fazës pilotuese.

Më Shumë

Mos-përcaktimi i vlerës së koeficientit, “ankth” te punëtorët

Ligji i Pagave, i cili është miratuar në Kuvendin e Kosovës, nuk e përcakton vlerën e koeficientit. Kjo gjë po u sjellë ankth punëtorëve...

Murati për rritjen e tatimit në pronë: Rezultat i ligjit të miratuar nga Qeveria Haradinaj në vitin 2018

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka thënë se deri tek situata që përnjëherë disa fatura të tatimit në pronë kanë qenë më të larta,...

Lajmet e Fundit