9.8 C
Prizren
E mërkurë, 22 Mars, 2023

Marsi i lirisë

Qazim Thaçi

Marsi me aromë gjaku, e ndjenjë krenarie.

Mat dhembjen e kombit nëpër shtegun e lirisë.

Këngë krahaqafë dëgjohet në Blinajë, Pashtrik e Pikëllimë

Ku loti i vashës peng ka ngelur në qerpik për dëshmorin e rënë

Prapë marsi ka erën e lirisë, në këngën e çlirimtarit nga Kavaja

Prapë ka dhembjen e dashurisë të vashës dhe lotin në qerpik

Se rinia po e lë tokën arbërore për ëndrrat e perëndimit alpik

Kur sofrat po shtrohen me lotin e nënave e ninula për nipërit.

Marsi prapë vije e prapë do të vije, vetëm codin e dhembjes

Te rrënjët e bozhureve e ruajmë si një kujtim shekulli.

E si të mas dhembjen  e kombit në këtë katrahurë bote

Kur viganët e atdheut kërkojnë bukën e gojës si shpërblim.

Më Shumë

Apeli ia kthen në gjobë dënimin me burgim inspektorit të ndërtimit nga Prizreni

Inspektorit të ndërtimit nga Prizreni, Nexhemdin Musliut dënimi me burg i është zëvëndësuar në dënim me gjobë nga Gjykata e Apelit. “Ndryshohet aktgjykimi i Gjykatës...

Si të (mos) ikim nga njëri-tjeri?!

Enver Sulaj Vitet e fundit kanë qenë të veçanta e të vështira për të gjithë. Jo çdo rrëfim, si kryefjalë duhet ta ketë pandeminë me...

Lajmet e Fundit