19.8 C
Prizren
E martë, 21 Maj, 2024

Në rastin ‘Drenica’ gaboi gjykata

Naim MalokuVendimi i Gjykatës për transferimin e ‘Grupit të Drenicës’ nga QKUK-ja për në burgun në veri të Mitrovicës vlerësohet si veprim i gabuar dhe provokues
Njohësi i çështjeve të sigurisë, e ka quajtur të gabuar vendimin e gjykatës për transferimin nga QKUK të ‘Grupit të Drenicës’, për në burgun në veri të Mitrovicës – shkruan gazeta Tribuna.

Sipas tij, me këtë vendim gjykata ka dashur t’i provokojë të burgosurit, por edhe shoqatat e luftës së UÇK-së.

“Ka pasur vende boll ku kanë mundur t’i dërgojnë, siç është burgu i sigurisë së lartë në Gërdovc. Në këtë burg edhe kushtet janë më të mira. Pse është dashur t’i dërgojnë në veri? Nëse ka pasur dyshime se ata po e keqpërdorin QKUK-në, kanë pasur mundësi t’i dërgojnë në Gërdovc”, ka thënë Maloku.

Pavarësisht kësaj, mendon Maloku, dikush duhet të japë përgjegjësi për arratisjen që ndodhi në QKUK.

“Çdo arratisje që ndodh, duhet të thirren në përgjegjësi organet e Shërbimit Korrektues të Kosovës, sepse është mospërgjegjësi dhe moskryerje të detyrave të personelit ashtu siç e kanë pasur për obligim në bazë të rendit dhe ligjit. Për këtë duhet të përgjigjen njerëzit që e kanë në kompetencë këtë”.

Më Shumë

SBASHK-u mësimdhënësve: Mos nënshkruani ndryshimet e Kontratës së punës

Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Republikës së Kosovës (SBASHK), thotë se kohëve të fundit po qarkullon një version i ri...

Në 11 komuna u shty afati i regjistrimit të popullsisë edhe për një javë, ASK pritet të njoftojë për planin e veprimit

Në 11 komuna të Kosovës është shtyrë afati i regjistrimit të popullsisë me kërkesë të tyre. Qeveria e Republikës së Kosovës ka bërë të ditur...

Koha dritëplotë

Lajmet e Fundit