31.8 C
Prizren
E martë, 23 Korrik, 2024

Nga 21 padi asnjë kallëzim penal për Prevallën

Prevalla7-12Për asnjë nga 21 paditë e ngritura nga Ministria e Mjedisit për Prevallën nuk është ngritur ndonjë kallëzim penal. Prokuroria Themelore në Prizren u ka dhënë prioritet lëndëve të tjera, duke mos nxjerrë asnjë vendim që t’ i dërgojë në gjykim ata që e degraduan këtë zonë turistike.

Ministria e Mjedisit dhe Prokuroria po ia hedhin fajin njëra-tjetrës për neglizhencë në shqyrtimin e këtyre lëndëve, raporton KTV. Prokuroria e Prizrenit pavarësisht shumë punëve, arsyetohet se tashmë gjysma e padive janë shqyrtuar, duke i intervistuar të dyshuarit që kanë shkelur ligjin.

Prokurori Admir Shala çuditet se si Ministria u hedh akuza për neglizhencë të punës, ngase sipas tij, vetë Ministria shumicën e padive i ka dërguar në Prokurori me të dhëna të mangëta. Nga ana tjetër, Komuna e Prizrenit, të cilës Ministria ia mori të gjitha kompetencat për Prevallën, e quan të pakuptimtë një gjë të tillë. Pesë muaj më parë u mor vendimi nga ministri Dardan Gashi për ndërprerjen e të gjitha aktiviteteve ndërtimore në zonën e Prevallës.

Më Shumë

Ndahet nga jeta neonatologia Vlora Ukimeri

Sot, në moshën 51 vjeçare, pas një sëmundje të rëndë është ndarë nga jeta Dr. Vlora Ukimeri, mjeke specialiste neonatologe në Spitalin e Përgjithshëm...

Dënimi i Pjetër Shalës nga Gjykata Speciale: Shkelje e Drejtësisë Ndërkombëtare

Av. Gent Gjini Që nga fillimi i themelimit të saj, ka qenë e qartë se kjo Gjykatë Speciale do të sillte padrejtësi për faktorin shqiptar....

Lajmet e Fundit