5.8 C
Prizren
E shtunë, 26 Nëntor, 2022

Ngritet aktakuzë për korrupsion ndaj ish-drejtorit të Shëndetësisë në Rahovec

Prokuroria Themelore në Gjakovë ka ngritur aktakuzë për keqpërdorim të pozitës apo autoritetit zyrtar, ndaj Samir Mustafës, ish-drejtor i Shëndetësisë në Rahovec.

Mustafa po akuzohet se duke e ditur që nuk lejohet, kishte shpallur konkurs në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në Rahovec për pozitën e fizioterapeutit, e pas pranimit të kandidatit Halil Qanta, të njëjtit ia ka bërë ndryshimin e pozitës në mënyrë që ta përfshijë në listën e pagave, nga pozita e fizioterapeutit në Departamentin e Kryeinfermierisë.

Aktakuza në fjalë është dorëzuar më 26 janar të këtij viti, në Gjykatën Themelore në Gjakovë, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Në aktakuzën e siguruar nga “Betimi për Drejtësi”, thuhet se më 4 mars 2019, në kohë të pacaktuar, Samir Mustafa, në pozitën e drejtorit të Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Rahovecit, e ka keqpërdorur detyrën e tij zyrtare duke tejkaluar autorizimet e tij me qëllim që t’i sjellë dobi të kundërligjshme pasurore Halil Qantës.

Tutje sipas aktakuzës, ai këtë e ka bërë në atë mënyrë që me rastin e shpalljes së konkursit për pozitën “Fizoterapeut”, në QKMF-në në Rahovec dhe pranimit të Halil Qantës në pozitën në fjalë për një periudhë 6 mujore, ka vepruar në kundërshtim me nenin 14 të Udhëzimit Administrativ Nr.02/2017, sipas të cilit rregullohet organizimi, struktura dhe veprimtaria e institucioneve të kujdesit parësor shëndetësor.

Sipas aktakuzës, i akuzuari duke e ditur se pozita e fizoterapeutit nuk lejohet, ka shpallur konkurs për këtë pozitë dhe pas pranimit, të njëjtin e përfshinë në listë të pagave, jo si fizioterapeut meqenëse një pozitë e tillë nuk ishte e lejuar në QKMF, por i akuzuari bën ndryshimin e pozitës së Halil Qantës tek lista e pagave nga fizioterapeut në Departamentin e Kryeinfermierisë.

Për këtë, ai po akuzohet se ka kryer veprën penale “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 414, paragrafi 1 i Kodit Penal, ku kryesi dënohet me burgim prej një deri në tetë vjet. /BetimipërDrejtësi

Më Shumë

Çfarë do të bëjë Budweiser me birrat e mbetura pas ndalimit të alkoolit nga Katari në Kupën e Botës?

Birra dhe futbolli zakonisht shkojnë krah për krah, por në Kupën e Botës Katar 2022 ky rregull i pashkruar u thye pasi vendi pritës...

KEDS njofton se në cilat vende pritet të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në Prizren

KEDS ka njoftuar për punimet në rrjet, të cilat janë paraparë për ditën e nesërme. 23.11.2022 Punime të domosdoshme për siguri të sistemit. Prizren 1. TS 35/10 kV Pirana...

Lajmet e Fundit