7.8 C
Prizren
E mërkurë, 21 Shkurt, 2024

PDK-ja do t’i rikandidojë fituesit

BasriMusmurati6-06Partia Demokratike e Kosovës ka në plan që në ato komuna ku udhëheq t’i rikandidojë të njëjtit kandidatë për zgjedhjet lokale të 3 nëntorit. Sekretari i përgjithshëm i PDK-së, Basri Musmurati, ka thënë për “Epokën e re” se pjesa më e madhe e kryetarëve aktualë që kanë treguar suksese në qeverisje nuk kanë arsye të mos kandidojnë. Ai ka bërë me dije se deri më 15 gusht PDK-ja do t’i bëjë publike të gjithë emrat e kandidatëve për kryetarë komunash.

“Pjesën më të madhe të tyre, të cilët kanë pasur sukses të veçantë, besoj s’kemi arsye t’i ndërrojmë. Nëse eventualisht ka dikush që ka pasur më shumë mandate, duhet menduar nëse duhet rifreskuar, meqë mund të ketë kryetarë komunash të cilët nuk janë të interesuar të kandidohen për shkak se kanë punuar një kohë, kanë pasur rezultate, por dëshirojnë të tërhiqen nga ky aktivitet shumë intensiv”, ka thënë Musmurati.

Ai ka bërë me dije se deri më 15 gusht PDK-ja do t’i bëjë publike të gjithë kandidatët për kryetarë komunash. “Ende nuk kemi mbajt ndonjë mbledhje të kryesisë për t’i caktuar kandidatët për kryetarë komunash sepse kemi pasur punë të tjera. Megjithatë, do t’i bëjmë publike kandidaturat në kuadër të afatit ligjor dhe sipas ligjit kemi të drejtë ta bëjmë deri më 4 shtator, por ne do t’i zyrtarizojmë kandidatët më së largu deri në gjysmën e muajit gusht”, ka treguar Musmurati, duke shtuar se tashmë është bërë identifikimi i shumicës prej kandidatëve, qoftë kryetarë aktualë të komunave, apo edhe zyrtarë të tjerë të partisë.

“Në një farë mënyre një pjesë të tyre (kandidatëve) i kemi të identifikuar për shkak të sukseseve që kanë pasur qoftë si kryetarë të deritashëm, qoftë si aktivistë të dalluar të partisë”, ka thënë Musmurati.

Në këtë kontekst, ai ka theksuar se përcaktimi i kandidatëve nuk është punë e ngutshme për PDK-në. Mirëpo, sipas Musmuratit, PDK-ja do t’i bëjë publikë të gjithë emrat e kandidatëve në të njëjtën ditë. “Pavarësisht se ndonjë subjekt politik ka dalë me emra të kandidatëve për kryetarë të komunave, ne këtë punë nuk e kemi edhe aq të ngutshme. Emrat kur t’i japim do t’i japim të gjithë përnjëherë e jo si subjektet e tjera politike për çdo ditë nga një”, ka theksuar Musmurati.

Ai është shprehur i bindur se PDK-ja në zgjedhjet lokale të 3 nëntorit do t’i fitojë shumicën dërrmuese të komunave. “Çdo parti politike synimin e ka ta marrë pushtetin qind për qind, por kjo askund në botë nuk është e mundshme. Prandaj ne angazhohemi t’i fitojmë pjesën dërrmuese të komunave dhe shanset i kemi shumë reale. Mirëpo varet krejt nga fakti se sa do të angazhohemi ne si subjekt politik në fushatën parazgjedhore dhe në fushatën zgjedhore”, është shprehur Musmurati.

PDK-në nuk ka kush ta mposhtë në Prizren dhe Gjilan

Ndonëse është parashikuar garë e “nxehtë” në komunën e Prizrenit dhe të Gjilanit, Musmurati ka deklaruar se PDK-në nuk ka kush ta mposhtë, sidomos në këto dy komuna. “Pikërisht këto komuna nuk kemi ndonjë problem sepse në Komunën e Gjilanit dhe në Komunën e Prizrenit s’ka kush na mund, falë punëve që janë kryer në qeverisjen komunale në këto dy komuna nga kryetarët aktualë dhe stafi i tyre. Prandaj, angazhimi i tyre, realizimi i projekteve të shumta, themelimi i universiteteve publike në këto dy qendra të mëdha komunale, ka bërë që të krijohen kushtet që s’ka kush ta mund PDK-në”, ka thënë Musmurati. Por, për dallim nga Prizreni e Gjilani, Musmurati e sheh me të vështirë “betejën” për kryeqytetin, ndonëse ka thënë se PDK-ja është forcuar edhe në këtë komunë. “Në Prishtinë na duhet një angazhim pak më i madh, edhe pse kanë ndryshuar raportet dukshëm pas strukturimit të PDK-së në kryeqytet”, ka vlerësuar sekretari i përgjithshëm i PDK-së, Basri Musmurati.

Më Shumë

Arrestohet në Prizren një person, sulmoi fizikisht nënën dhe motrën e tij

Një person është arrestuar, në Prizren ditën e djeshme. I njëjti thuhet se ka sulmuar fizikisht nënën dhe motrën e tij. Viktimat kanë pranuar tretman mjekësor,...

Përfituesit e bujqve ankohen për ndarjen me vonesë të granteve

Ministria e Bujqësisë akoma nuk e ka shpallur listën e përfituesve të granteve për vitin 2023. Nga kjo ministri kanë thënë se listat përfundimtare...

Lajmet e Fundit