14.8 C
Prizren
E mërkurë, 28 Shkurt, 2024

Plaçkitja kufitare

Kolona ne Kufi te mal te zizQytetarët që duan të udhëtojnë me dokumentacion të Kosovës përmes Serbisë për në vendet e treta dhe anasjelltas, duhet të përgatiten paraprakisht se do të ballafaqohen me policët kufitarë serbë. Autoritetet e këtij shteti po u kërkojnë para kosovarëve vetëm për t’ua dhënë fletën e cila ua lejon qarkullimin nëpër Serbi. Dokumenti i vetëm që një qytetar i Kosovës mund ta paraqesë para autoriteteve serbe kur udhëtojnë në Serbi apo përmes Serbisë në ndonjë shtet tjetër, është letërnjoftimi si dokument identifikimi.

Sipas Marrëveshjes për lëvizje të lirë që është arritur në Bruksel mes Kosovës dhe Serbisë, kosovarët kur duan të hyjnë në Serbi, duhet të paraqesin letërnjoftimin e tyre të cilin Policia e Serbisë e njeh si dokument ku i merr të dhënat personale dhe i vendos në një fletë të bardhë të formatit A4,shkruan Tribuna.

Këtë fletë qytetari i Kosovës mund ta përdorë pastaj si dokument që ia lejon qëndrimin dhe qarkullimin nëpër Serbi. Dokumenti në fjalë vlen vetëm brenda territorit të Serbisë, pasi autoritetet kufitare ia marrin përdoruesit atë sapo qytetari të dalë nga shteti serb

Më Shumë

Policia e Kosovës shqipton 2314 gjoba në trafik në 24 orët e fundit

Policia e Kosovës ka shqiptuar 2314 gjoba në trafik gjatë 24 orëve të fundit. Ndërkaq aksidente me të lënduar në këto 24 orë janë gjithsej...

ASK-ja del me shifra se sa u prodhua rrymë në Kosovë e sa u harxhua

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar “Statistikat e Energjisë” për muajin dhjetor 2023 me të dhëna për prodhimin dhe konsumin e thëngjillit,...

Lajmet e Fundit