13.8 C
Prizren
E hënë, 2 Tetor, 2023

Policia bëhet me pajisje për luftimin e krimeve kibernetike

Policia e KosovesPolicia e Kosovës, respektivisht Sektori për Hetimin e Krimit Kibernetik, ka qenë pjesë e një projekti të përbashkët të Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës në kuadër të CyberCrime@IPA1 i cili ka të bëjë me bashkëpunimin rajonal kundër krimit kibernetik i dedikuar për vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqinë.

Pas përfundimit të projektit, Këshilli i Evropës ka vendosur që të ndajë në formë donacioni një komplet me pajisje i quajtur “Grab Box”.

Nga një komplet i pajisjeve është ndarë për vendet pjesëmarrëse të projektit i cili do të përdoret nga Sektori për Hetimin e Krimit Kibernetik.

Këto pajisje janë të nevojshme për kryerjen e detyrave në mënyrë profesionale kurdo që kërkohet, në këtë rast do të lehtësojë punën e zyrtarëve të Sektorit për Hetimin e Krimeve Kibernetike.

Peci: 2023, viti më i suksesshëm i sektorit të bujqësisë që nga paslufta

Ministri i Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci, para Komisionit për Mjedis, Ushqim, Bujqësi, Planifikim dhe Zhvillim, ka raportuar për punën e tij...

Hajdari: Kosova ka shumë potencial për zhvillim të shpejtë të turizmit

Ministrja e e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë, Rozeta Hajdari, tha se Dita Botërore e Turizmit për vitin 2023 me temën botërore për më shumë...

Lirikë stine

Lajmet e Fundit