22.8 C
Prizren
E enjte, 11 Gusht, 2022

Policia ka identifikuar 455 persona që kërkojnë lëmoshë

LypsariFëmijë të shumtë e njerëz të moshuar shihen rrugëve të kryeqytetit të vendit duke kërkuar lëmoshë. Zyrtarë të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale thonë se duhet të krijohet një strategji bashkëpunuese përmes të gjitha institucioneve të Kosovës në mënyrë që të luftohet ky fenomen. Sipas statistikave të Policisë së Kosovës, vetëm gjatë vitit të kaluar janë identifikuar 455 persona që kërkojnë lëmoshë.

Këshilltari politik në MPMS, Bexhet Gaxhiqi tha për Radio Kosovën se kjo formë e punës dëmton aspektin fizik dhe psikik, sidomos të fëmijëve. Ai tha se duhet të krijohet strategji bashkëpunuese e nivelit qendror dhe lokal, për të evituar këtë dukuri.

Prejardhja e tyre është nga Shqipëria, por ka edhe nga Kosova, të cilët kryesisht i takojnë komuniteti RAE, thonë zyrtarë të Policisë së Kosovës. Zëdhënësi Brahim Sadriu tha se vetëm vitin e kaluar janë identifikuar 455 raste të personave që kërkojnë lëmoshë.

Sadriu tha se kanë inkuadruar tashmë edhe Njësinë për hetim dhe trafikim me qenie njerëzore, me qëllim të identifikimit të personave dhe të konstatimit nëse këta fëmijë punojnë me detyrim nga persona të caktuar.

Më Shumë

77 vjet nga hedhja e bombës së parë atomike në Hiroshima

Më 6 gusht 1945 gjatë Luftës së Dytë Botërore u hodh bomba e parë atomike mbi qytetin e Hiroshimës në Japoni e që do...

Tri anije me 58 mijë tonelata misër të gatshme të eksportohen nga Ukraina

Tri anije me 58.4 mijë tonelata misër kanë marrë leje që të largohen nga porti ukrainas, në kuadër të marrëveshjes për çbllokimin e eksportimit...

Lajmet e Fundit