23.8 C
Prizren
E premte, 19 Korrik, 2024

Prokuroria kërkon dënim prej 1 deri në 8 vjet burg për Mujën dhe pesë drejtorët e tij

Ramadan MujaProkuroria e EULEX-it ka kërkuar të hënën dënim prej 1 deri në 8 vjet burg për kryetarin e Prizrenit, Ramadan Muja dhe pesë drejtoërt e tij.

Prokurorja Natasha Vikeri në fjelën e fundit të saj, ka akuzuar “Mujën dhe të tjerët”, për keqpërdormim të detyrës zyrtare.

Avokati i Mujës, Rruzhdi Berisha, ndërkaq ka hedhur poshtë të gjitha akuzat që, Prokuroria e EULEX-it e ngarkon klientin e tij, Ramadan Mujën. Ai tha se nuk ka elemente që veprimet e Mujës përbëjnë vepër penale

“Ne edhe në fillim kemi thënë se mund të ketë shkelje të procedurës administrative të cilat nuk përbëjnë vepër penalë”.

Muja sot në gjykim 

Kryetari Ramadan Muja, gjatë marrjes në pyetje, ka deklaruar se të gjitha vendimet që i ka marrë, kanë pasur për bazë interesin e përgjithshëm të qytetarëve të Prizrenit.

Dy pikat e para të aktakuzës së sotme, ngarkojnë kryetarin e komunës Ramadan Muja, drejtorin e Administratës, Minir Krasniqi dhe ish ushtruesin e Drejtorisë për Gjeodezi dhe Kadastër Avni Ademin, për dhënien në shfrytëzim të tokës në ‘Boka- Boka’, për ndërtimin e kolegjit’ Mehmet Akif ‘dhe fabrikën e çokollatës “Kamila” Leximi i pikës 3 dhe katër nga prokurorja Vikeri do të bëhet në seancën e radhës më 10-të shkurt./PrizrePress.com/

 

Në Gjykatën Themelore të Prizrenit  sot  do të vazhdojë procesi gjyqësor ndaj kryetarit të Komunës, Ramadan Muja dhe pesë bashkëpunëtorëve të tij. Seanca gjyqësore fillon në ora 09:00.

Avokati mbrojtës i kryetarit Muja, Ruzhdi Berisha konfirmoi për “PrizrenPress” mbajtejn e seancës gjyqësore ndaj Mujës.

“Sipas planifikimit  sot  do të mbahet gjykimi i Mujës.Nuk ka ndonjë ndryshim të kohës”, tha Berisha.

Trupi gjykues vitin e kaluar pat marrë vendim që procesi gjyqësor të vazhdojë me 27 janar 2014. Në këtë seancë gjyqësore është paraparë që Prokuroria të japë fjalën e saj përfundimtare rreth ngritjes së akuzës që ka bërë ndaj kryetarit të Prizrenit, Ramadan Mujës dhe drejtorëve të tij.
Avokati mbrojtës i kryetarit Muja, Ruzhdi Berisha, ndërkaq pat kërkuar nga trupi gjykues kohë për ta thënë fjalën përfundimtare. Ai preferon që fjalën e tij të bëhet varësisht nga ajo e Prokurorisë.

Berisha në çdo seancë gjyqësore ka hedhur poshtë të gjitha akuzat që Prokuroria e EULEX-it e ngarkon klientin e tij, Ramadan Mujën. Sipas tij, nuk ka elemente që veprimet e Mujës përbëjnë vepër penale.
Vetë kryetari Ramadan Muja, ndërkaq ka deklaruar se të gjitha vendimet që i ka marrë kanë pasur për bazë interesin e përgjithshëm të qytetarëve të Prizrenit.

Një prokurore e EULEX-it, akuzon kryetarin e Komunës së Prizrenit, Ramadan Muja, Sadik Paçarizin – drejtor i Urbanizmit dhe Planifikimit Hapësinor, Avni Ademajn – ish-u.d. së drejtorit të Gjeodezisë dhe Kadastrës, Kadri Ukimerin – ish-drejtor i Gjeodezisë dhe Kadastrës, Abdullah Tejecin – drejtor aktual i Gjeodezisë dhe Kadastrës dhe Minir Krasniqin – drejtor i Administratës, për kryerjen e veprave penale gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Dënimi i Pjetër Shalës nga Gjykata Speciale: Shkelje e Drejtësisë Ndërkombëtare

Av. Gent Gjini Që nga fillimi i themelimit të saj, ka qenë e qartë se kjo Gjykatë Speciale do të sillte padrejtësi për faktorin shqiptar....

Blushi tek “Hëna e Shqipërisë” zbulon komplotin e madh ndaj vendit. Ja të pasurit shqiptar që duan izolimin e Shqipërisë

Shkrimtari Ben Blushi në një prej librave të tij, i titulluar “Hëna e Shqipërisë”, një botim i shtëpisë botuese prestigjioze në vend UET-Press, paraqet...

Lajmet e Fundit