2.8 C
Prizren
E mërkurë, 29 Nëntor, 2023

Rogova dha dorëheqje nga UPZ për arsye materiale dhe jo parimore

UPZMenaxhmenti i Universitetit “Ukshin Hoti” në Prizren, ka reaguar rreth deklaratave që ish-ushtruesit të të Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe profesorit z. Ermir Rogova, ka lëshuar në drejtim të këtij institucioni.
“Menaxhmenti i UPZ-së e ka pritur me befasi dorëheqjen e u. d. Dekanit të Fakultetit të Shkencave Kompjuterike dhe profesorit z. Ermir Rogova”
“Menaxhmenti i UPZ-së e inkurajon debatin e brendshëm dhe atë publik si vlerë e shtuar e demokracisë, nëse bëhet për çështje parimore dhe me qëllim të avancimit të mëtutjeshëm të UPZ-së dhe interesit të përgjithshëm. Mirëpo, akti i dorëheqjes së njëanshme dhe pohimet e Rogova nuk janë aspak parimore dhe nuk i kontribuojnë zhvillimit të Universitetit dhe institucioneve publike të arsimit të lartë në Kosovë. Deklaratat e tij se gjoja jep dorëheqje për arsye të pranimit të stafit jo adekuat nuk qëndrojnë aspak, dhe janë shpifje të tij të ulëta”

“ UPZ ka pranuar një sërë kuadrosh të reja, me vendim të Senatit, me qëllim të shtimit të stafit të rregullt akademik në këtë universitet, i cili i ka munguar. Profesorët e pranuar kanë thirrje adekuate akademike dhe i duhen universitetit, si një institucion universitar në zgjerim e sipër”.
“Për më tepër, dorëheqja e tij nuk është aspak parimore, pasi që është bërë pak kohë pasi ka marr një kontratë të rregullt pune të nivelit menaxherial, me pagë më të lartë se në UPZ, në një institucion privat të arsimit të lartë. Pra janë arsyet materiale ato që e kanë shtyrë z. Rogova të jep dorëheqje dhe jo çështjet parimore”.

“Aq më tepër, kur dorëheqja e z. Rogova bëhet në kohën kur UPZ gjendet në një proces zgjedhor të brendshëm, dhe rizgjedhja e tij në këtë pozitë është sfiduar pasi që në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike, janë tetë mësimdhënës të rregullt, të cilët potencialisht mund të ja zënë pozitën, pas procesit zgjedhor demokratik”.

“Menaxhmenti i UPZ-së sqaron opinion e gjerë se arsyeja pse ka qenë deri më tani z. Rogova u. d. i Dekanit në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike, është nga mungesa e stafit të rregullt në këtë Fakultet. Menaxhmenti vazhdimisht ka shpreh pakënaqësi ndaj mospunës së tij, duke marr parasysh edhe ankesat e një pas njëshme të studentëve, por gjerë më tani nuk ka pas alternativ pasi ka munguar stafi akademik i rregullt në këtë Fakultet”.

“Për më tepër, dorëheqja e tij nuk është komfor Statutit dhe Ligjit, pasi që z. Rogova ka obligime ndaj Universitetit të Prizrenit, pasi që ai ka kontratë të rregullt pune, dhe në UPZ e ka marr gradën akademike “Profesor asistent”, dhe nuk mund ta shfrytëzoj atë për t’i siguruar favore një institucioni privat të arsimit të lartë”.

“Pasi që pohimet publike të z. Rogova nuk përkojnë me realitetin, dhe nuk i kontribuojë aspak zhvillimit të mëtutjeshëm UPZ-së, dhe pasi që ai ka shkelur detyrimet që janë në Kontratën e Punës, përmes dorëheqjes së një anshme të pa arsyeshme, komfor Ligjit për arsimin e lartë, Statutin e Universitetit dhe Kodeksit të Etikës, menaxhmenti i UPZ-së do të kërkojë nga organet përgjegjëse të UPZ-së që të rishqyrtohet thirrja akademike e tij “Profesor asistent” të siguruar në UPZ. Rogova është i detyruar të vazhdon kontributin e tij në UPZ, dhe me aktin e tij të tanishëm, ai nuk ka arritur t’i përmbush detyra e punës si “Profesor asistent”, për më tepër e ka keqpërdor këtë thirrje për përfitime të tij materiale dhe të institucionit privat të arsimit të lartë”/PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Dosja e Prokurorisë/ Ja si ndodhi shpërthimi në Tregun e Kafshëve në Prizren

Prokuroria Themelore në Prizren, të enjten, ka dorëzuar kërkesë në Gjykatën Themelore në Prizren, për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të dyshuarit R.M,...

Manchester United ringjallë interesin për Adrien Rabiot

Manchester United thuhet se ka vazhduar të monitorojë mesfushorin e Juventus-it, Adrien Rabiot, pas përpjekjeve të fundit të dështuara për të nënshkruar me lojtarin. “Djajtë...

Lajmet e Fundit