17.8 C
Prizren
E enjte, 6 Tetor, 2022

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare edhe në Prizren

gjuhaDita botërore e gjuhës amtare është shënuar sot edhe në Prizren, në organizim të Gjykatës Themelore dhe Programit për Sundimin Efektiv të Ligjit nga USAID.

Përveç, zyrtarëve të USAID-it dhe Gjykatës Themelore të Prizrenit, pjesë e këtij aktiviteti ishin edhe nxënës të komuniteve nga shkollat e Prizrenit.
Përfaqësuesi I USAID-it, Mark Hog, tha me këtë rast se ‘respektimi i përdorimit të gjuhëve nëpër institucione do të ketë prioritet.
Komisioneri për gjuhë,Sllavisha Mlladenoviq, tha se “prej se është themeluar Zyra për monitorimin e përdorimit të gjuhëve vitin e kaluar ka pasur 12 ankesa”.

“ Nuk janë pak për faktin se viteve të kaluara nuk ka pasur ankesa dhe që dëshmojnë ka raste kur në tërësi nuk po rrespketohet ligji për përdorimin e gjuhëve nëpër institucione të ndryshme”,transmeton TVO.

Gjyqtari i Gjykatës Themelore të Prizrenit Skënder Çoçaj tha se në Gjykatën themelore të Prizrenit gjuhët respektohen

Edhe Shpresa Emra thanë se në institucionin ku punon gjuhët rrespektohen në tërësi. Ajo tha se vetë I njeh të tri gjuhët që fliten në Prizren dhe ndonëse seancën e fillon në gjuhën shqipe e flet edhe gjuhën turke e boshnjake.

Më Shumë

Balje për kalimin e mundshëm në Grupin Parlamentar të LDK-së: Nuk di çfarë vjen, por për bashkëpunim jam

Deputetja e Grupit Parlamentar 6+, Duda Balje, ka deklaruar se kohëve të fundit ka shumë mospajtime me Qeverinë e Kosovës, ku edhe bën pjesë...

Aksion kundër fajdes dhe bixhozit në Prizren

Rreth 100 zyrtarë të Policisë së Kosovës nga Drejtoria për Hetimin e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit (DKKO) dhe dhjetëra pjesëtarë të Inspektoratit të...

Moti sot

Lajmet e Fundit