0.8 C
Prizren
E martë, 31 Janar, 2023

Shpallen fituesit për intervenime artistike në Prizren

Prizren-Shpallen fituesit për intervenime artistikeKomisioni për vlerësimin dhe për zgjedhjen e intervenimeve artistike në Prizren në përbërje: Rozafa Basha nga “EC Ma Ndryshe”, Veton Nurkollari nga Dokufest dhe Jeffrey Jamison nga Ambasada Amerikane në Prishtinë është takuar më 9 korrik 2014 në zyret e “EC Ma Ndryshe” në Prishtinë dhe i ka shqyrtuar të gjitha aplikimet që i janë përgjigjur thirrjes publike për propozime “Ide kreative për intervenimeve artistike në Prizren”.

Në vlerësimin e aplikimeve, Komisioni Vlerësues kapërdorur sistemin (tabelën) e vlerësimit duke iu përgjigjur pyetjeve në pesëseksione: 1. Aplikacioni, 2. Përputhshmëria me objektivat e projektit, 3.Relevanca e intervenimit, 4. Efektiviteti, realizueshmëria dhe qëndrueshmëria eintervenimit dhe 5. Buxheti i intervenimit. Anëtarët e Komisionit kanë patur tëdrejtë që të ofrojnë vlerësim shtesë në pikën 6 të tabelës së vlerësimit.

Pas vlerësimit të të gjitha aplikimeve, dhe në bazë tënumrit më të madh të pikëve, Komisioni Vlerësues shpall fitues këto tri ide kreative për intervenime artistike në Prizren: 1. “I am a monument” nga Senat Haliti, 2. “Analogjia inverse” nga Nora Temaj dhe 3. “Love bridge – Arasta” nga Doruntina Ukimeri.

Ditëve në vijim, EC Ma Ndryshe do të ju njoftojë mbi detajete realizimit të këtyre intervenimeve në hapësirën publike të Prizrenit. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

Shpërthim në xhami, 32 të vrarë dhe dhjetëra të plagosur në Pakistan

Të paktën 32 persona janë vrarë dhe 150 të tjerë janë plagosur në një shpërthim me bombë në një xhami në qytetin pakistanez Peshawar,...

DOKUMENTI/ Si jepej leja për ushtrim prostitucioni gjatë Mbretërisë Shqiptare

Arkiva Shqip ka publikuar një dokument që tregon se si ushtrohej prostitucioni gjatë mbretërisë. Fillesat e prostitucionit në vend datojnë që në vitin 1910...

Lajmet e Fundit