13.8 C
Prizren
E martë, 28 Maj, 2024

Veteranët e Rahovecit “harrojnë” Ditën e Dëshmorëve të Kombit

Veteranet therandEdhe pse me vetë propozimin e shoqatave të dala nga UÇK kohë më parë është vendosur që “Java e Dëshmorëve” të fillojë më 5 maj dhe të përmbyllet më 12 maj, megjithatë sot në Ditën e Dëshmorëve të Kombit nuk pati asnjë aktivitet përkujtimor të këtyre shoqatave.

Në vitet e kaluara në këtë ditë kombëtare autoritetet lokale dhe shoqatat e dala nga UÇK, zakonisht bënin homazhe dhe nderime për dëshmorët e kombit nga komuna e Rahovecit, mirëpo sot nuk u pa të zhvillohet asgjë e ngjashme,transmeton RahovecPress.

Madje shoqatat e dala nga UÇK, degët në Rahovec nuk kanë paralajmëruar asnjë aktivitet tjetër përkujtimor e kulturor, përveç garave në futboll të vogël që mbahen tradicionalisht në Rahovec dhe Çifllak.

Disa veteranë kanë shprehur indinjatën e tyre lidhur me mosfunksionimin e rregullt të shoqatave të UÇK-së, si dhe me mos përmbushjen e obligimeve ndaj kësaj kategorie.

Më Shumë

I konfiskohet leja vozitësit në Prizren

Drejtoria Rajonale e Policisë nw Prizren ka konfiskuar lejen e vozitësit për shkak të kundërvajtjeve të përsëritura në trafik. Shoferi është dënuar me nëntë...

Latifi mban dëgjimin e parë publik për planifikim të hershëm të buxhetit për vitin 2025

Kryetari i Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi, ka mbajtur dëgjimin e parë publik për planifikim të hershëm të buxhetit për vitin 2025. Latifi ka bërë...

Lajmet e Fundit