13.8 C
Prizren
E shtunë, 2 Mars, 2024

Pse duhet të lejohet tërheqja e 30% të Trustit? Flet Bekim Haxhiu

Nga 22 shtatori kur edhe është proceduar në Qeveri Projektligji për plotësim ndryshimin e Fondit të Sigurimeve Pensionale, kanë mbetur edhe dy javë kur ekzekutivi duhet të kthejë përgjigje për lejimin ose jo të tërheqjes së mjeteve.

 

 

Deputeti nga radhët e PDK-së, Bekim Haxhiu, që ishte iniciues i kësaj iniciative, tha për Front Online se më mirë do të ishte që qytetarëve t`u mundësohej tërheqja e tyre sesa humbja e 161 milionëve nga investimet e Trustit.

“Ata që votuan kundër Projektligjit për Trustin duhet të përgjigjen para qytetarëve dhe ta përmirësojnë gabimin tani kur Projektligji për Trustin po rikthehet në Kuvend me mbi 21 mijë nënshkrime të qytetarëve”, deklaroi për Front Online.

Ai qëndrimin e mbështeti në këtë argument.

“Është shumë më e drejtë që t’iu mundësohet qytetarëve të tërheqin deri 30% të kursimeve të tyre në Trust, se sa parat e Trustit të humbin në tregjet ndërkombëtare. Presim mbështetje për kërkesën e qytetarëve në këtë thellim enorm të krizës”, theksoi ai.

Front Online kishte raportuar se humbja e investimeve të Trustit përgjatë periudhës janar-korrik 2022 ka arritur në 161.7 milionë euro.

Më Shumë

Sot varroset ish-kryetari i Rahovecit, Qazim Qeska

Komuna e Rahovecit ka njoftuar se sot do të varroset ish-kryetari Qazim Qeska. Në faqen zyrtare në Facebook, komuna ka bërë të ditur se në...

Një person në Prizren thotë se dikush ia ka vjedhur veturën, rasti po hetohet

Një person në Prizren ka raportuar se dikush ia ka vjedhur veturën që e kishte parkuar në rrugën “Ali Dida”. “VJEDHJE E VETURËS- Rr. Ali...

Lajmet e Fundit