19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

Anulohet vendimi i paligjshëm i Idriz Vehapit

Idriz Vehapi3KPMSHCK ka marrë vendim që të aprovojë si të bazuar ankesën e Qemajl Krasniqit, shef i zyrës për informim, duke e anuluar vendimin e kryetarit të Komunës së Rahovecit Idriz Vehapi për transferimin e përhershëm të tij në sektorin e rinisë dhe sportit.

Vendimi i KPMSHCK obligon kryetarin Vehapi që në afat prej 15 ditësh të shfuqizojë vendimin për transferim dhe të zbatojë vendimin për rikthim të Krasniqit në pozitën Shef i zyrës për Informim dhe protokoll.

Kryetari i Rahovecit Idriz Vehapi më 17.10.2014 pati marrë vendim që të transferojë përhershëm Krasniqin në pozitën shef i sektorit për Rini dhe Sport në kuadër të Drejtorisë Komunale për Kulturë, Rini dhe Sport.

Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës po ashtu ka anuluar edhe vendimin e Komisionit Komunal për Zgjidhjen e Kontesteve dhe Ankesave të datës 17.10.2014, i cili ka refuzuar si të pabazë ankesën e Krasniqit. Në vendimin e KPMSHCK thuhet se vendimi i kryetarit Vehapi dhe Komisionit Komunal për Ankesa është në kundërshtim me ligjin për shërbyesit civil Nr.03/L-192, si dhe me Rregulloren nr. 06/2010 për transferimin e shërbyesve civil.

Me këtë vendim konstatohet shkelja e ligjit dhe procedurave nga ana e kryetarit Vehapi dhe Komisionit Komunal për Ankesa, pasi që në kundërshtim me ligjin ka transferuar zyrtarin Krasniqi, duke i ulur edhe koeficientin e pagës në kundërshtim me rregulloren në fuqi.

Kryetari Vehapi ka afat prej 15 ditësh për të zbatuar vendimin e KPMSHCK, që konsiderohet edhe si gjykatë e shërbimit civil të Republikës së Kosovës./RahovecPress.com/

Më Shumë

Me këngët e tij, mbrëmë u kujtua Muharrem Qena, artisti që vazhdon të inspirojë

Me këngët e tij por të performuara nga muzikantë të skenës alternative, mbrëmë u kujtua njëri nga artistët më të mëdhenj të kulturës në...

Hendboll, Rahoveci fiton derbin interesant me Vushtrrinë

Në palestrën “Jeton Tërstena – Tota” në Vushtrri të dielën është luajtur derbi i xhiros së dytë të Superligës së Kosovës në hendboll (meshkujt). Në...

E diela me diell

Lajmet e Fundit