24.8 C
Prizren
E enjte, 21 Shtator, 2023

Cilësia e dobët e arsimit

Fakulteti edukimitAgjencia për Akreditim e Kosovës të mërkurën pritet t’i publikojë rezultatet e akreditimit. Halim Hyseni, njohës i çështjes së arsimit, thotë se cilësia në arsim nuk është në nivelin e duhur, dhe për këtë arsye, asnjë universitet publik, por as kolegjet private nuk do të duhej të akreditoheshin, sepse nuk i plotësojnë standardet për të garantuar cilësinë e duhur në bazë të kërkesave të shekullit XXI.

“Unë mendoj se ky akreditim është skandal, nuk është i bazuar në kritere dhe standarde të cilat garantojnë cilësi, edhe do të ketë pasoja. Agjencia është duke gabuar sepse nuk janë të përcaktuar standardet të cilat garantojnë cilësi, si në ato private, ashtu edhe në ato publike”, ka thënë ai, shkruan Tribuna.

Vdes 55-vjeçari në Suharekë pas rrokullisjes me traktor

Një rast i rëndë ka ndodhur pasditen e sotme në fshatin Budakovë të Suharekës. Është rrokullisur një traktor me të cilin po barte dru...

Ministri Çeku: Lojërat Mesdhetare në Kosovë të rëndësishme aq sa Lojërat Olimpike në Francë

Kosova do të jetë nikoqire e Lojërave Mesdhetare në vitin 2030 dhe sot është bërë prezantimi zyrtar i konceptit të detajuar për organizimin e...

Lajmet e Fundit