-0.2 C
Prizren
E premte, 27 Janar, 2023

Deputetja Duda Balje në Gjykatë për mosdeklarim të pasurisë

Duda Balje-deputeteDuda Balje, deputete në Kuvendin e Kosovës nga komuniteti boshnjak, pritet që të premten të paraqitet në Gjykatën Themelore të Prizrenit, për shkak të akuzës së ngritur nga Prokuroria e Shtetit, për kryerje të veprës penale ‘’mosraportimi ose raportimi i rremë i pasurisë, i të ardhurave, i dhuratave, i dobisë tjetër materiale ose i detyrimeve financiare’’, vepër kjo e dënueshme sipas Kodit Penal të Kosovës me gjobë dhe burgim prej 6 muajve deri në 5 vjet.

Deputetja Balje, sipas aktakuzës së Prokurorisë së Shtetit, akuzohet se më datë 28 mars 2013, në kohë të papërcaktuar në Agjencionin Kundër Korrupsion në Prishtinë, në cilësinë e zyrtarit të lartë publik në formularin për deklarimin e pasurisë, ka qenë e detyruar të bëjë deklarimin e pasurisë dhe nuk ka paraqitur të dhënat e kërkuara në deklaratë.

Duda Balje, ka paraqitur vetëm pagën bazë si deputete në shumën prej 17 mijë e 856 euro, ndërsa në bazë të të dhënave të Kuvendit të Kosovës, është konstatuar se të hyrat vjetore nga Kuvendi për deputeten Duda Balje, janë 24 mijë e 327,19 euro.

Diferenca e mosdeklarimit të pasurisë është 6 mijë e 471, 19 euro, diferencë të cilën, deputetja Balje, e merr në cilësinë e deputetes për pjesëmarrje në seancat dhe mbledhjet e komisioneve parlamentare./Kallxo.com/

Më Shumë

Lajmet e Fundit