25.8 C
Prizren
E hënë, 17 Qershor, 2024

Diplomacia e skandaleve

Hoxhaj-Enver5-21Kosova, bën politikë të jashtme prej pak vitesh. Por për këtë periudhë ka bërë skandale me bollëk përfshirë ato me sjelljet e stafit diplomatik dhe skandalin me njohjet në Afrikë. Tek në vitin e pestë është mundur të arrihej synimi për të siguruar 100 njohjet e premtuara që të arriheshin në vitin 2008.

E as pas gjithë kësaj kohe, nuk është mundur të gjendej rruga për anëtarësimin në OKB dhe as në organizatat më të rëndësishme rajonale e globale, shkruan Koha Ditore.

Deri më tani, Kosova ka arritur të hap 22 misione diplomatike, 4 konsullata të përgjithshme dhe 14 misione konsullore.

Njerëzit e këtyre pak misioneve kanë bërë shumë skandale brenda pak vjetësh. Megjithëse ministria i arsyeton krejt këto skandale.

Enver Hoxhaj, ministër i Punëve të Jashtme thotë se me të tilla probleme nuk përballet veç Kosova. “Mendoj se kamë bërë gjënë e duhur për të pas njerëz më të zotët dhe më profesional në përfaqësimin e shtetin tonë në botë”, ka thënë ai.

Më Shumë

Policia shqipton mbi 1 mijë e 700 gjoba në trafik brenda 24 orëve

Policia e Kosovës ka njoftuar se gjatë 24 orëve të fundit ka shqiptuar 1745 gjoba në trafik. Sipas policisë, gjatë kësaj periudhe kohore janë evidentuar...

Atentati në Paris, ndaj ish-kryeministrit shqiptar, Esat pashë Toptani

Më 13 qershor 1920 u vra në Paris Esat pashë Toptani. Ish-kryeministri i mërguar Toptani, në vitet 1918-1920 po përpiqej të ndërhynte pranë Konferencës së...

Lajmet e Fundit