25.8 C
Prizren
E hënë, 20 Maj, 2024

Dita e Tokës shënohet edhe në Prizren

Muja duke mbjellurKryetari i Komunës  së Prizrenit Ramadan Muja, bashkë me përfaqësuesit e OJQ-ve të mjedisit, kanë mbjellur shumë drunj dhe lule decorative në qytetin e Prizrenit.

“Komuna e Prizrenit vazhdimisht është duke u angazhuar shumë, që në politikat e veta publike prioritet të jenë krijimi i hapësirave të reja të gjelbërta në të gjitha mjediset publike të institucioneve arsimore, shëndetësore më qëllimin e mirë për ajër më kualitativ dhe vlera turistike të gjelbërta”, tha Muja.Për nder të Ditës së Tokës, sot në qyttetin e Prizrenit janë mbajtur aktivitete të shumta.

Dita e Tokës është vendosur në datën 22 prill në vitin 1970. Në këtë datë 20 milion amerikanë morën pjesë në demostratën mjedisore nga më spektakolaret, që u quajt “Dita e Tokës”. Në Shqipëri, Dita Ndërkombëtare e Tokës ka filluar të celebrohet që prej vitit 2002.

Investimet për energjinë e rinovueshme për të ndaluar ndryshimet klimatike, është tema e përzgjedhur këtë vit për Ditën Ndërkombëtare të Tokës (22 prill) nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Mjedisin (UNEP).

Më Shumë

Dëmtohet vendpikniku në Nashecë

Fshati Nashec i Prizrenit, në vitin 2021  u pasurua me një hapësirë rekreative e gjelbëruese, duke plotësuar kështu kërkesën dhe dëshirën e banorëve të...

Kërkohet ndihmë për shërimin e 18-vjeçarit, Argjend Jonuzaj nga Prizreni

Argjend Jonuzaj nga Komuna e Prizrenit ka nevojë për ndihmën tuaj. 18-vjeçari është diagostifikuar me Leukemi, trajtimi i kësaj sëmundje i cili bëhet vetëm jashtë...

Lajmet e Fundit