17.8 C
Prizren
E enjte, 25 Korrik, 2024

Këshilli i Sigurimit formalizon kundërshtimin për FAK-un

FSK-marrshPresidentja e Këshillit të Sigurimit të KB-së, Sylvie Lucas ua ka shpërndarë anëtarëve të Këshillit dy dokumentet e Qeverisë së Serbisë në lidhje me shqetësimet e saj për krijimin e Forcave të Armatosura të Kosovës
Zyrtarë të KB-së nuk kanë treguar nëse do të mbahet një seancë urgjente ashtu siç ka kërkuar Serbia. Krijimin e FAK-ut mund ta kushtëzojnë edhe minoritetet në Kosovë me vazhdimin e vendeve të rezervuara – shkruan Koha Ditore.

Këshilli i Sigurimit i Kombeve të Bashkuara ( KS i KB-së) i është përgjigjur pozitivisht kërkesës së Qeverisë së Serbisë, që shqetësimin për formimin e Forcave të Armatosura të Kosovës, ta publikojë si dokument të Këshillit të Sigurimit dhe të njëjtin tua përcjellë vendeve anëtare. Gazeta ka arritur të sigurojë letrat zyrtare që Ministria e Punëve të Jashtme të Serbisë, përmes ambasadorit të saj në KB ia ka prezantuar Sekretarit të Përgjithshëm dhe Këshillit të Sigurimit, si dhe letrën e Presidentit të Këshillit të Sigurimit përmes së cilës njoftohen vendet anëtare të Këshillit për shqetësimin e shtetit serb.

Në dokumentin që mban datën 8 mars 2014, e cila i është drejtuar Sekretarit të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, Ban Ki-moon, Ministrii Jashtëm i Serbisë, Ivan Mrkiq, ka shfaqur shqetësimet e tij për zhvillimet e fundit në Kosovë.

Të njëjtën ditë, Presidentja e Këshillit të Sigurimit ua ka dërguar anëtarëve të Këshillit të Sigurimit kopjen e letrës së përfaqësueses së Serbisë.

Më Shumë

Një lis dëmton disa varre në Prizren

Një lis i madh është rrëzuar në varrezat e qytetit të Prizrenit, duke shkaktuar dëme të konsiderueshme në disa varre. Ngjarja ka ndodhur para dy...

Ndue Ukaj: Heshtja e Kadaresë

I Ishin orët e para të mëngjesit, ditë e hënë, fillimi i një jave të re, fillim i korrikut, muaji i të korrave, kur, në...

Lajmet e Fundit