8.8 C
Prizren
E mërkurë, 6 Dhjetor, 2023

Maloku: Armët kimike nuk janë të rrezikshme

Naim MalokuUshtaraku i karrierës, i diplomuar në kiminë ushtarake, Naim Maloku, konsideron se Shqipëria ka humbur shumë në mospranimin e armëve kimike të Sirisë. Sipas tij, armët e Sirisë nuk do të paraqesin rrezik nëse do të çmontohen nga ekspertët e NATO’s.

Ai, në një intervistë për Zërin, thotë se Shqipëria nuk do ta kishte asnjë konsekuencë nëse do të pranonte që armët kimike të Sirisë të çmontoheshin në territorin e saj.

Ai ka thënë se ka pas rastin që edhe vet t’i prodhojë këto armë, dhe se sipas tij çështja e çmontimit të armëve kimike në Shqipëri është bërë më shumë çështje politike sesa që ishte rrezik real për atë shtet dhe banorët e saj.

“Janë politizuar shumë këto armët kimike, normalisht Shqipëria nuk ka kapacitete as teknike, as humane as profesionale për të bërë çmontimin e tyre. Nuk është aq rrezik sa janë paraqitur”, ka thënë Maloku.

Më Shumë

Politikani italian kundër Juventus-it: Kanë vjedhur për 50 vjet

Shpesh është e vështirë të dallosh gjuhën e politikës nga ajo e futbollit. Dhe ditët e fundit mesazhet duket se i drejtohen veçanërisht Juventus-it,...

Qeveria ndan 5 milionë euro për lëndë djegëse për familjet me asistencë

Qeveria e Kosovës ka ndarë 5 milionë euro, si masë shtesë për blerjen e lëndëve djegëse për ngrohje për familjet me asistencë sociale.   “Në mbledhjen...

Lajmet e Fundit