13.8 C
Prizren
E mërkurë, 5 Tetor, 2022

Mësimdhënësit nga Kosova ia mësyjnë Durrësit për pushime

Dhjetëra mësimdhënës nga Kosova ia kanë mësyrë Durrësit për pushime.

Në pushime me ta kanë shkuar edhe udhëheqësit e Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBAShK).

Ndërsa, vet nga SBASHK’u kanë bërë të ditur muajin e kaluar se do t’i dërgojnë në pushime 452 anëtarë të saj.

Nga kjo Sindikatë patën thënë se do t’i dërgojnë në pushime punëtorët e arsimit për angazhimin dhe përkushtimin e tyre” në këtë vit mësimor plot sfida e vështirësi të krijuara nga pandemia”.

Tutje nga SBASHK’u patën thënë se pasi kanë analizuar mundësitë buxhetore, kanë marrë vendim që 452 anëtarë që janë përzgjedhur nga shoqatat sindikale arsimore e të kulturës  dhe njësive akademike nga e tërë Kosova t’i dërgojnë për pushime.

Kujtojmë që SBASHK’u edhe mëherët ka dërguar mësimdhënës në pushime në Shqipëri.

Më Shumë

12 vëllezër e motra thyejnë rekordin botëror me moshë të kombinuar mbi 1058 vjeç

Një familjeje me 12 vëllezër e motra në Spanjë iu dha Rekordi Botëror Guinness kur mosha e tyre e kombinuar u konfirmua si 1058...

Prizren, hapen kurse trajnuese të zanatit të filigranit

Filigrani është një nga veprimtaritë më të vjetra në Kosovë, me prejardhje nga shekulli XV dhe që gjendet më së shumti në Prizren, raporton...

Lajmet e Fundit