14.8 C
Prizren
E hënë, 26 Shtator, 2022

MMPH, padit Eqrem Kryeziun

EqremKryeziu-ldkMinistria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka ngritë Kallëzim Penal kundër Eqrem Kryeziut ish-kryetarit të Prizrenit, Hyssein Kazaz ish-drejtor i Drejtorisë për Urbanizëm dhe Planifikim Hapësinor KK Prizren, Ylber Gashit Inxhier dhe hartues i Lejes Ndërtimore, si dhe përfaqësuesit të Kompanisë N.T.SHstudio projektuese ”DIARKO” – Iftiman Lutfiu nga Prizreni. Kjo për shkak të parregullsive në Prevallë.

“Në periudhën kohore 2006-2008 pas hartimit të Planit të Përkohshëm Rregullues Urban të zonës së Prevallës në Parkun Nacional “Sharri” nga Asambleja Komunale e KK të Prizrenit janë lëshuar një numër i konsiderueshëm i lejeve ndërtimore në kundërshtim me PRrU si dhe dispozitat ligjore të cilat rregullojnë fushën e Planifikimit Hapësinor. Personat e lartpërmendur kanë ushtruar ndikim dhe presion te vartësit e tyre, duke i urdhëruar që gjatë kësaj periudhe kohore të lëshojnë leje ndërtimore për ndërtimin e objekteve ne fshatin turistik Prevallë në kundërshtim me Legjislacionin ekzistues”, thuhet në njoftimin e tyre.

Në Asamblenë Komunale të Prizrenit është miratuar Plani i Përkohshëm Rregullues Urban për zonën e Prevallës me ç’rast janë specifikuar kodet për ndërtim të shtëpive, ndërkaq në një plan tjetër i cili nuk ka qenë i miratuar nga Asambleja Komunale e Prizrenit dhe pa pëlqim nga MMPH.

Për tipet e shtëpive janë dhënë kode të tjera, të cilat janë në kundërshtim me Planin paraprak të aprovuar nga Asambleja Komunale, ndërsa praktikisht në terren në zonën e Fshatit Turistik të Prevalles çuditërisht janë dhe e kode krejtësisht të tjera.

Lejet e ndërtimit janë dhënë sipas tipeve të fundit për ndërtimin e vikend shtëpizave gjë që janë në kundërshtim me PRrU dhe pëlqimin e MMPH.

Kjo laramani e tre llojeve te kodeve për tipet e vikend shtëpizave është bërë me qëllim nga personat e sipërpërmendur për t’i fshehur gjurmët e shkeljeve ligjore me ç’rast është bërë shkatërrimi dhe degradimi i mjedisit në këtë zonë të mbrojtur me vlera natyrore dhe kombëtare.

“Të gjitha këto veprime kundërligjore janë bërë nën urdhrat dhe dijeninë e ish kryetarit të Prizrenit Eqrem Kryeziu dhe vartësve të tij të cilët kanë punuar në Komunën e Prizrenit apo dhe kanë qenë të angazhuar nga Komuna në cilësi projektimi të vikend shtëpizave”, thuhet në njoftim.

Kështu që të apostrofuarit kanë kryer vepër penale nga neni 422 – keqpërdorimi i pozitës dhe autoritetit zyrtar; veprën penale nga neni 431 -ushtrimi i ndikimit dhe veprën penale nga neni 347 qe ka të bëjë me ndotjen dhe degradimin ose shkatërrimin e mjedisit të parapara në Kodin Penal të Republikës së Kosovës.

Më Shumë

Qeveria përballet me një tjetër krizë, sektori privat bëhet gati t’i hyjë grevës

Kryetari i Sindikatës së Sektorit Privat, Jusuf Azemi, bëri të ditur se tanimë janë në përgatitjet e tyre të fundit për të hyrë në...

Vetëm pesë automjete i konvertuan targat në RKS që nga 1 shtatori

Vetëm nga një makinë i ka ndërruar targat e Serbisë në RKS, në pesë komuna që nga 1 shtatori kur ka nisur afati i...

Kolona e pestë

Lajmet e Fundit