20.8 C
Prizren
E hënë, 15 Gusht, 2022

Në seminar të Brukselit

Saranda Shala në Bruksel 1Në funksion të uljes së papunësisë dhe ngritjes së kapaciteteve turistike, zyrtarja e Zyrës Informative Turistike në Rahovec Saranda Shala, ishte në Bruksel ku mori pjesë në seminarin me titull “Politikat e punësimit: lufta kundër papunësisë së rinisë”.

Seminari u organizua nga komiteti i regjioneve për asistencë teknike dhe shkëmbim të informacioneve për Komisionin Evropian.

Gjatë tri ditëve të seminarit pjesëmarrësit nga vendet e Ballkanit perëndimor kanë pasur mundësi të përfitojnë njohuri të reja dhe praktikat më të mira rreth përfshirjes së një numri sa më të madh të rinjsh në projekte të ndryshme.

Zyrtarja Saranda Shala ka përfaqësuar Kosovën në këtë seminar dhe ka prezantuar shkallën e papunësisë në Kosovë (në bazë të të dhënave zyrtare), si dhe perspektivën e Kosovës si shtet i ri.

Në seminar ka pasur komunikime të shumta dhe interaktivitet me përfaqësuesit e vendeve të tjera të Ballkanit. Shala ka bërë një prezantim edhe të gjendjes aktuale në komunën e Rahovecit, sidomos në sferën e turizmit të verërave dhe përpjekjeve që po bëhen që Rahoveci të jetë zonë atraktive e turizmit rural.
Shala ka folur edhe për parandalimin e punëve të rrezikshme për fëmijët, si dhe përfshirjen e tyre në sistemin arsimor profesional. Aranzhimin e këtij takimi e ka bërë TAIEX i Komisionit Evropian, gjegjësisht përfaqësuesja Kataryna Zakhareviç nga Polonia./PrizrenPress.com/

 

Më Shumë

Konflikt familjar në Suharekë: Djemtë i dalin në krah nënës së tyre, kapen me babain për ta ndalur dhunën

Një rast i dhunës në familje ka ndodhur në fshatin Studençan të Suharekës. Kryefamiljari dyshohet se pas një fjalosjeje me bashkëshorten e tij e ka...

Prizren, 2 vite burgim dhe 2 mijë euro gjobë pasi pranoi se kontrabandoi 30 shtetas sirianë

 Kushtrim Elezkurtaj është dënuar me 2 vite burgim efektiv dhe 2 mijë euro gjobë, pasi e ka pranuar fajësinë se ka kontrabanduar 34 migrantë...

Lajmet e Fundit