15.8 C
Prizren
E martë, 21 Maj, 2024

Në Vërmicë të Malishevës, filloi hapja e rrugës, ndërsa në Gollubovc asfaltimi

rruga vermic ne malishevSot në fshatin Vërmicë, përkatësisht në lagjen e Ukajve, ka filluar zgjerimi dhe ndërtimi i rrugës, për rreth 40 shtëpi që jetojnë në këtë lagje, e që sipas banorëve të lagjes, për herë të parë, po e shohin dorën e shtetit në këtë pjesë. Në fillimin e punimeve mori pjesë edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku, drejtori për urbanizëm, Urim Kastrati dhe zyrtar tjerë komunal.

“Ne e kemi dhënë një premtim për rregullimin e kësaj rruge, zgjerimin dhe asfaltimin e rrugës dhe këtë po e bëjmë. Ndërtimi i rrugës do ta t’jua lehtësoj qarkullimin e banorëve të kësaj lagje dhe lidhjen e lagjes jo vetëm me fshatin, por edhe me qendrën komunale” tha mes tjerash nënkryetari i Komunës së Malishevës, z.Rexhep Mazreku, duke i uruar banorët për fillimin e punimeve në këtë rrugë.

Nga ana tjetër, banorët e kësaj lagje dhe të fshatit Vërmicë, pasi falënderuan komunën për angazhimin e saj në ndërtimin e rrugës dhe lehtësimin e jetës së qytetarëve të kësaj lagje, tha se “për herë të parë po e ndiejnë dorën e shtetit në raport me krijimin e kushteve më të mira për jetën e tyre”.

Lagjja e Ukajve është njëra nga lagjet e fshatit Vërmicë, ka qenë e ndarë nga fshati për shkak të rrugës dhe ka një konfiguracion të veçantë dhe natyrë shumë piktoreske. Ndërtimi i rrugës së gjatë 1 835 metra, u mundësua nga buxheti komunal i Malishevës.

Po ashtu sot në fshatin Gollubovc, ka filluar edhe asfaltimi rrugës në njërën pjesë të fshatit, me një gjatësi prej 900 metrave. asfaltimin e rrugës në këtë fshat sot e ka parë nga afër edhe nënkryetari i Komunës së Malishevës, Rexhep Mazreku, ku është ndarë i kënaqur me cilësinë e punimeve dhe i ka uruar banorët për asfaltimin e rrugës.

Më Shumë

Kurti: Edhe pas një çerek shekulli fati i Ukshin Hotit nuk është zbardhur

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti tha se më 16 maj 1999, profesori Ukshin Hoti, pas lirimit nga burgu i Dubravës, u rrëmbye dhe u...

Vazhdojnë punimet në oborrin e SHMU “Gani Saramati” në Prizren

Komuna e Prizrenit ka njoftuar se po vazhdojnë punimet në oborrin e SHMU "Gani Saramati" në Prizren. Gjatë këtyre punimeve, janë ndërtuar parkingje të reja,...

Lajmet e Fundit