“Gjatë kësaj bisede, kryeministri konfirmoi qëndrimin e tij për propozimin evropian si bazë të mirë për bisedimet e mëtutjeshme drejt normalizimit të marrëdhënieve. Për marrëdhënie normale, evropiane e të fqinjësisë së mirë, kryeministri Kurti theksoi që përveç njohjes reciproke në qendër të marrëveshjes, duhet t’i konsiderojmë edhe të drejtat e pakicave kombëtare”, thuhet në njoftimi e Qeverisë, duke veçuar hollësi nga biseda.

Kryeministri falënderoi diplomatin amerikan Chollet për mbështetjen përgjatë procesit të dialogut dhe vëmendjen e vazhdueshme të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e posaçërisht të Chollet personalisht.

Gjatë kësaj bisede, Chollet u njoftua nga kryeministri kosovar që sot në Kosovë, bashkë me 12 gazetarët ukrainas, ka shënuar njëvjetorin e agresionit duke përkujtuar viktimat, por edhe luftën e drejtë çlirimtare të popullit ukrainas.