22.8 C
Prizren
E shtunë, 15 Qershor, 2024

Prizren, 14 vjet burgim për vrasjen e dhëndrit

Gjykata-qekiqi

14 vjet burgim ia shqiptoi Gjykata Themelore në Prizren të akuzuarit Elez Kadrijaj, për shkak të vrasjes së dhëndrit F. Nuhiaj, përderisa tre djemtë e tij për pjesëmarrje në rrahje janë dënuar me gjobë ne shumën 6 mijë euro.

Gjykatësja Raima Elezi në kuadër të Departamentit për Krime të Rënda, shpalli fajtor Elez Kadrijaj nga fshati Vërmicë e Prizrenit i cili më 2 janar të vitit të kaluar pas një përleshje pat vrarë me pistoletë dhëndrin e tij, F. Nuhiaj nga fshati Gjonaj.

Mosmarrëveshjet familjare, quan në konflikt ndërmjet Elez Kadriajt dhe djemve të tij, Demir Kadrijaj, Besnik Kadrijaj, Hidajet Kadrijaj

Siç ka vlerësuar Prokuroria e tëra është shktuar për motive të ulta, ndërsa vrasja pat ndodhur në oborrin e qendrës tregtare “Ben-Af” në Prizren, pas një zënke që kishte filluar në brendi të këtij kompleksi afarist.

Me aplikimin e Dispozitave mbi shqiptimin e dënimit unik, Gjykata vendosi që të akuzuarin Elez Kadrijaj për veprën penale të vrasjes ta dënoi me 14 vite, në të cilën dënim do t’i llogaritet koha e kaluar në paraburgim, si dhe do t’i vazhdohet paraburgimi gjerë në plotfuqishmërinë e aktgjykimit.

Të akuzuarit Demir Kadrija, Besnik Kadrija e Hidajë Kadrijaj, për veprën penale pjesëmarrje në rrahje janë dënuar me gjobë. Secili prej tyre duhet të paguajë shumën prej 2.000 (dymijë ) euro./Zeri/

Më Shumë

Cristante: Shqipëria është e vështirë për t’u përballur

Bryan Cristante këmbëngul se Italia “di se si të fitojë dhe dëshiron të përsërisë veten” në Euro 2024, ndërsa Roma “bëri përparim” kur Daniele...

Sot shënohet Dita e Çlirimit të Prizrenit

Me aktivitete të ndryshme do të shënohet sot Dita e Çlirimit të Prizrenit. Data: 12.06.2024 Programi i aktiviteteve: Ora 09:00: Seanca Solemne e Kuvendit të Prizrenit ...

Lajmet e Fundit