0.8 C
Prizren
E martë, 31 Janar, 2023

Prizreni apo fusha e “Lazaratit” edhe në Kosovë?

lazarati i prizrenit

Edhe pse Shqipëria me të gjitha forcat e saj ditëve të fundit është duke luftuar në Lazarat për rrënjosjen e kultivimit të kanabisit, institucionet e Kosovës përkatësisht Policia jonë rri duar kryq për luftimin e kultivimit të bimëve kanabis sativa tek ne.

Për policinë, Kosova nuk ka “Lazarat”, por konsiderohet se edhe vendi ynë në tërë territorin është i përshtatshëm për kultivimin e bimëve narkotike. Janë disa zona të Kosovës, që kanë qenë në fokus nga Policia për intervenim vecanërisht në rajonin e Prizrenit. Pra, në bazë të të dhënave nga policia e Kosovës, rajoni i Prizrenit konsiderohet ndër vendet që ka kultivuar më shumë lëndë narkotike. Gati në të gjithë vendin tonë ka parakushte për kultivimin e këtyre bimëve narkotike, dhe policia është e njohur për kultivimin e kanabisit në vende të caktuara, por jo në përmasa të mëdha.

Policia e Kosovës ka identifikuar në vitin 2012 59 raste të kultivimit me kanabis (10 mijë e 584 bimë), në vitin 2013 janë identifikuar si kultivues 31 raste (1 mijë e 512 bimë) dhe deri në qershor të këtij viti janë identifikuar 6 raste (1 mijë e 137 bimë).

Brahim Sadriu, zëdhënës i Policisë së Kosovës, thotë për “Botapress”, se realisht bazuar në veprimet e policisë dhe në hetimin e rasteve të trafikimit me narkotik, nuk ka pasur një zonë të caktuar të cilën dyshohet se prodhohen substanca narkotike të llojit kanabis sativa.

“Ka pasur raste që në vende të caktuara është kultivuar kanabisi, mirëpo jo në përmasa të mëdha, ato kryesisht kanë qenë në përmasa të vogla. Kjo dukuri ka qenë e theksuara para tri vjetëve, ndërsa në dy vitet e fundit dukshëm ka rënë kjo formë e veprimtarisë me substanca narkotike”, thotë Sadriu.

Më Shumë

Duda Balje për Kodin Civil: Kam informata që nuk ka ndryshuar, nuk do ta votoj

Kundër, ka votuar edhe deputetja e grupit multietnik, Duda Balje. Por, thotë se ka informata që nuk është bërë asnjë ndryshim. E, në rast të mos...

Kosova drejt federalizmit, njohja reciproke as në qendër e as në thembër!

Behxhet Sh. SHALA – BAJGORA Zajebnica nuk kalon, kalon, kalon: Asociacioni i komunave të Serbisë në Kosovë ishte kundërshtuar nga të gjithë ata që donin...

Lajmet e Fundit