21.8 C
Prizren
E mërkurë, 27 Shtator, 2023

Pse ambasadorja amerikane nuk e “përshëndeti” vendimin e Kushtetueses?!

Tracy Ann Jacobso33Ambasadorja amerikane disa herë kishte bërë apel që të respektohet çdo vendim nga Gjykata Kushtetuese për ndërtimin e institucioneve të Kosovës dhe që partitë politike të gjejnë rrugë për të krijuar institucionet e dala pas zgjedhjeve të 8 qershorit.

Megjithatë, ambasadorja amerikane në Kosovë, Tracey Jacobson nuk ka dhënë asnjë koment apo deklaratë për vendimin e fundit të Gjykatës Kushtetuese me të cilin i jepet e drejtë “ekskluzive” PDK-së për të zgjedhur kryetarin e Kuvendit.

Në fakt ka qenë gjyqtari amerikan Robert Carolan ai i cili ka kishte votuar kundër këtij vendimi dhe i cili kishte konstatuar se zgjedhja e Isa Mustafës për kryetar të Kuvendit ishte në përputhje me Kushtetutën” duket se ka “imponuar” heshtjen më parë se sa “përshëndetjen e këtij vendimi të Gjykatës Kushtetuese nga ana e ambasadores Jacobson.

Të rikujtojmë se gjyqtari amerikan Robert Carolan, në arsyetimin e tij kishte dhënë mendimin e tij se “…Agim Aliu ishte propozuar nga ana e partisë më të madhe politike në Kuvendin e Kosovës për t’u bërë Kryetar, por zgjedhja e tij për atë post dështoi, sepse ai kurrë nuk mori votat e shumicës së (61) deputetëve të Kuvendit. Prandaj, meqë Isa Mustafa ishte propozuar nga grupi më i madh parlamentar në Kuvend, i cili përbëhej prej 47 deputetëve, për t’u zgjedhur Kryetar i Kuvendit, pasi kandidati tjetër nuk ishte zgjedhur nga Kuvendi dhe për shkak se ai, me 17 korrik 2014, u zgjodh nga me shume se shumica e deputeteve të Kuvendit, vendimi i Kuvendit për të zgjedhur Mustafën kryetar të Kuvendit ishte në përputhje me Kushtetutën”./Botapress/

Policia konfirmon: Tre sulmues të vrarë, një i arrestuar

Policia e Kosovës konfirmon vrasjen e tre sulmuesve, arrestimin e një sulmuesi, arrestimin e katër personave të dyshuar të cilët janë hasur nën posedim...

BQK: Asetet e Fondeve Pensionale arritën në 2.61 miliardë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), njofton se asetet e Fondeve Pensionale në fund të muajit gusht 2023 kanë arritur vlerën 2.61 miliardë...

Lajmet e Fundit