19.8 C
Prizren
E shtunë, 1 Tetor, 2022

“Qeveria Muja” për gjashtë muaji shpenzoi 113 mijë euro për karburante të vetuarave

Shtepia e Bardhe-PrizrenKomuna e Prizrenit në gjashtë muajt e parë të këtij viti ka harxhuar 113 mijë euro për karburante. Ndërkaq, për mirëmbajtjen dhe riparimin e vetuarave janë paguar fatuar në vlerë prej 35 mijë eurosh. Drejtuesit e komunës së Prizrenit nuk kanë kursyer as për udhëtimet , si brenda ashtu edhe jashtë Kosovës.

Për udhëtimert në Kosovë janë shpenzuar 22 mijë e 600 euro, ndërsa për udhëtimet jashtë vendit janë shpenzuar 25 mijë euro , bashkë me 6 mijë e 500 euro të paguara në emër të mëditjeve. Drejtori për Buxhet dhe Finaca ,Mehmet Butuç ka konfirmuar shpenzimet e bëra nga qeveria komunale, duke shqaruar se në disa raste ka pasur edhe shlyrje të borxheve të vitit të kaluar.

Ai ka thënë se nuk janë shpenzuar për karburante 113 mijë euro, por 80 mijë euro. “Në periudhën janar-qershor 2013 janë shpenzuar 80 mijë e 142 euro për karburante.55 mijë e 450 euro janë karburante për vetuar dhe 24 mijë e 680 euro janë derivate për gjenerator”, ka thënë Butuç për Kohën Ditore.

Opozita, ndërkaq ka kritikuar shpenzimet që ka bërë Komuna e Prizrenit. Sipas tyre, ky pushtet më shumë është intersuar të krijojë luks për vete ,se sa të përmisojë jetën e qytetarëve të Prizrenit. /PrizrenPress.com/

Më Shumë

12 vëllezër e motra thyejnë rekordin botëror me moshë të kombinuar mbi 1058 vjeç

Një familjeje me 12 vëllezër e motra në Spanjë iu dha Rekordi Botëror Guinness kur mosha e tyre e kombinuar u konfirmua si 1058...

Rusi: Qindra të arrestuar në protestat kundër vendimit të Putinit për dërgimin e civilëve në luftë

  Qindra njerëz janë arrestuar nga autoritetet ndërsa protestat kundër “mobilizimit të pjesshëm” të ri të Rusisë vazhdojnë në të gjithë vendin, ka thënë një...

Lajmet e Fundit