9.8 C
Prizren
E premte, 1 Dhjetor, 2023

Trashëgimia e Kosovës e vështruar nga një francez

Gilbert GardesPremtimin që e kishte bërë para dy viteve, studiuesi francez Gilbert Gardes e mbajti. Në atë kohë ai kishte thënë se vizitat e tij kanë të bëjnë me mbledhjen e materialit për librin e tij, për të cilin thotë se është një përshkrim i trashëgimisë së Kosovës nëpër shekuj. Tani ai ndodhet prapë në Kosovë, për të cilën mendon se është pasqyrë e civilizimit.

Gilbert Gardes ka lindur në vitin 1942, në Saint Etienne, të Francës. Ka përfunduar studimet për histori të artit dhe ka doktoruar në të njëjtën fushë, në Universitetin Lumiere, në Lion. Ka doktoruar edhe në letërsi, në Universitetin e Sorbonës. Gardes ishte ndër hulumtuesit më të shquar të gjuhës dhe historisë së artit në CNRS (Qendra Nacionale për Hulumtime Shkencore) që nga viti 1975 e deri në vitin 2006,shkruan Tribuna

Shquhet si njohës shumë i mirë i identitetit dhe trashëgimisë. Deri më tani ka botuar mbi 240 tituj në fushën e arkitekturës, artit bashkëkohor, skulpturës, ikonografisë, urbanizmit, pikturës, biografisë, udhëtimeve dhe fushave tjera.

Më Shumë

Konkurs/ 20 asistentë për nxënësit me nevoja të veçanta në shkollat e Prizrenit

Drejtoria e Arsimit në Prizren ka shpallur konkurs për 20 asistentë për nxënësit me nevoja të veçanta në shkolla. Konkursi është hapur sot (25.11.2013-11.12.2013) Linku i...

Erdh dimri, shkollat e Suharekës pa dru e pelet

32 shkolla të komunës së Suharekës nuk janë furnizuar këtë vit me lëndë djegëse për ngrohje. Kjo për arsye se, lënda e kompanisë fituese...

Lajmet e Fundit