21.8 C
Prizren
E martë, 23 Korrik, 2024

Tejkalohet draftligji për Gjykatën Speciale

Çështjet e identifikuara nga grupi teknik i ekspertëve të Kosovës për Gjykatën Speciale tejkalojnë kornizën e draftligjit të hartuar nga BE-ja për themelimin e kësaj gjykate.

Grupi teknik i ekspertëve nga Kosova, i cili është i ngarkuar nga presidentja Atifete Jahjaga për të diskutuar me BE-në për draftligjin për themelimin e Gjykatës Speciale, sipas një raporti konfidencial që ka siguruar “Epoka e re”, ka vlerësuar se çështjet e mbetura dhe të identifikuara përkitazi me këtë çështje tejkalojnë edhe vetë kornizën e draftligjit për këtë gjykatë.

Sipas këtij raporti, grupi teknik i ekspertëve ka kërkuar të qartësohet juridiksioni kohor i kësaj gjykate, pasi përcaktimi kohor 1998-2000 tejkalon periudhën kohore të luftës. Një veprim i tillë i BE-së, pa paralajmërim, sipas këtij raporti, mund ta dëmtojë procesin e themelimit të Gjykatës Speciale. /Epoka e re/

Më Shumë

Prizren Fest Kids: Fëmijët punojnë për përrallën “Karrota e Shëndoshtë”

Prizren Fest Kids ka nisur me shumë ngjyra dhe buzëqeshje, duke sjellë një atmosferë të ngrohtë, me lojra e punime të ndryshme për më...

Vazhdon ndërtimi i Memorialit në Krushë të Vogël në nderim të martirëve

Në nderim të martirëve të masakrës së Krushës së Vogël, e cila ndodhi para 25 viteve - gjatë luftës në Kosovë, po vazhdon ndërtimi...

Lajmet e Fundit